Life

5 solutii diuretice naturale

Ai o permanenta senzatie de balonare, glezne umflate si picioare ingreunate? Nu apela la pastile pentru a scapa de aceste probleme. Din fericire, exista o serie intreaga de diuretice naturale, care nu doar ca elimina lichidul acumulat in exces in tesuturi, ci ard si grasimile, ajutandu-te sa te mentii in forma.

5-solutii-diuretice-naturale--Te-ajuta-sa-elimini-excesul-de-apa-si-sa-arzi-grasimile-rapid-
Iata cateva alimente care te vor ajuta sa echilibrezi treptat nivelul de apa din corp, in mod natural:

1. Ceaiul verde

Ceaiul verde este un diuretic natural puternic, care te ajuta sa scapi rapid de balonare si edem. Aceasta bautura cu multiple beneficii iti accelereaza metabolismul, ajutandu-te sa arzi mai multe grasimi si iti inhiba apetitul, ajutandu-te sa slabesti.
Specialistii recomanda sa inlocuiesti cafeaua cu ceaiul verde timp de 4-6 saptamani si vei putea scapa de 4,5 kg doar prin aceasta schimbare minora.

2. Hreanul

Hreanul este un diuretic foarte puternic, folosit in medicina naturista in tratarea hidropiziei (acumularea patologica de apa in cavitatile naturale ale corpului sau in tesuturi).

Prepara o infuzie din 250 ml apa fiarta, turnata peste 28 g de hrean si 14 g de seminte de mustar zdrobite. Ia 2-3 linguri, de trei ori pe zi.

3. Patrunjelul

Patrunjelul contine multa vitamina C si are proprietati diuretice usoare. Pentru a observa imediat efectele diuretice ale patrunjelului, consuma-l sub forma de ceai!
Toarna o cana de apa clocotita peste doua lingurite de frunze sau de radacina de patrunjel pisat, lasa la infuzat 10-15 minute, apoi strecoara. Bea acest ceai de patrunjel inainte de masa, cate o cana de doua-trei ori pe zi.

4. Ghimbirul

Ceaiul de ghimbir poate face minuni pentru sanatatea rinichilor si a aparatului urinar. Baut in fiecare zi, cel putin o ceasca dimineata, ajuta la eliminarea lichidelor retinute in exces, la tratarea infectiilor urinare si prevenirea crizelor renale (in cazul persoanelor care sufera de acest tip de afectiune). Ghimbirul este si un dusman aprig al kilogramelor in plus, inhiband pofta de mancare si accelerand metabolismul.

Cum prepari ceaiul de ghimbir: se ia o bucata de radacina de ghimbir (aproximativ 5 cm), se spala si se da prin razatoare. Se pune la fiert un litru de apa si cand fierbe apa se adauga ghimbirul razuit. Se lasa sa fiarba timp de un minut, apoi se stinge focul si se lasa acoperit 30 de minute. Se strecoara si se consuma.
5. Papadia

Frunzele de papadie sunt folosite din cele mai vechi timpuri pentru proprietatile lor diuretice naturale. Ceaiul de papadie are rezultate remarcabile in detoxifierea organismului, mai ales in perioadele de schimbare a anotimpului.

Iata cum prepari infuzia din frunze de papadie: infuzati 4 pana la 10 g de frunze uscate in 150 ml de apa fierbinte timp de 5 -10 minute. Consumati ceaiul de 3 ori pe zi.

blank