Life, Stiri

5 semne ca el este alesul inimii tale

Indiferent cat de multa experienta ai in relatii, tot este dificil sa-ti dai seama daca partenerul este potrivit pentru tine pe termen lung, daca are „stofa” de „alesul inimii”.

sfatulparintilor_ro_cuplu_freedigitalphotos_net__350x250_89212700

Exista insa cateva semne care-ti pot dezvalui potentialul acestuia, daca este sau nu cel „potrivit” pentru o relatie pe termen lung, poate chiar pentru casatorie.

1. Iti este usor sa i te plangi

Un barbat in preajma caruia te simti confortabil este acela in fata caruia nu iti este jena sa te plangi, caruia ii poti spune ofurile tale. Un exemplu simplu: o zi groaznica la serviciu in care seful sau un coleg spala cu tine pe jos. Daca il suni sau ii trimiti mesaje spunandu-i cat de greu iti este si el da dovada de empatie, ascultandu-te si incercand sa te linisteasca, inseamna ca are „stofa” de sot, ca ar putea fi cu adevarat „alesul inimii tale”.

2. Este placut de familia si de prietenii tai

Chiar daca, in multe cazuri, nu punem pret pe parerea familiei despre iubit, uneori nici pe cea a prietenilor, in realitatea, ea conteaza. Familia si prietenii sunt mai obiectivi decat suntem noi in relatiile noastre de cuplu, vad din exterior dinamica dintre noi si parteneri. Bineinteles, cu conditia ca rudele si prietenii sa fie cu adevarat bine intentionati. Astfel ca putem „miza” pe un barbat care este placut de familie si de prieteni, considerandu-l „apt” si „potrivit” pentru o relatie pe termen lung.

3. Spui ce gandesti fara a te simti vinovata

In momentul in care poti verbaliza toate gandurile tale fara a simti vinovatie pentru unele dintre ele, inseamna ca exista un grad mare de intimitate si confort in relatia de cuplu, iar acest aspect cantareste greu in relatiile de cuplu care se vor a fi de lunga durata.

4. Partenerului isi recunoaste greselile

In momentul in care i se aduce un repros (cu argumente valide), iar el isi recunoaste vinovatia si isi cere scuze, demonstreaza practic ca tine mai mult la tine decat la propriul lui orgoliu. Mai mult, daca te prinde imbufnata, luandu-l in brate pe eternul „N-am nimic”, si totusi insista, intreaba daca a gresit cu ceva, demonstreaza iarasi ca ii pasa mai mult de starea ta de bine decat de mandria si interesele lui.

5. Simti ca nu vrea sa „plece” nicaieri

In relatiile de cuplu, exista un moment, mai devreme sau mai tarziu, in care simti ca partenerului ii este atat de bine cu tine incat nu are nici cea mai mica intentie sa „plece” altundeva, sa-si reorienteze interesul amoros catre altcineva. Chiar si in cea mai dura criza de gelozie (manifestata verbal sau tacita), o femeie, gandind la rece, poate sa constientizeze daca el, prin felul lui de a fi, de a se comporta, isi doreste sau nu sa ramana alaturi de ea „a la longue”.