Doar mirosul de cafea te trezeşte dimineaţa? S-ar putea să te înşeli! Specialiştii britanici au descoperit cinci metode naturale care te pun pe picioare la începutul zilei şi fără să consumi cafeină.

30-31-sanatate-shutterstock_113799046_0

Mănâncă un măr. Se spune că un măr pe zi ţine medicul deoparte. Foarte adevărat, mai ales că acesta conţine fructoză, care-ţi asigură necesarul de energie timp îndelungat.

Bea un ceai de ghimbir. Ceaiul de ghimbir e bogat în vitamina C, magneziu şi alte minerale şi poate fi un înlocuitor eficient al cafelei.

Mănâncă un ou la micul dejun. Micul dejun, pe lângă faptul că ne oferă energie, este o sursă importantă de calciu, fier, complexul de vitamine B, proteine şi fibre. Introdu câte un ou la masă dimineaţa, deoarece conţine foarte multă colină, un aminoacid care stimulează creierul.

Un pahar de apă cu gheaţă. Când te trezeşti un pic deshidratat, o picătură de apă poate reduce semnificativ sentimentul de oboseală. Un pahar de apă rece stimulează secreţia de adrenalină şi combate oboseala.

Fă mişcare. 15 minute de exerciţii fizice fac minuni. După o noapte de somn, nivelul de sânge a fost inegal în organism, oferindu-ne o circulaţie proastă. O bicicletă sau câteva exerciţii îţi oferă endorfinele de care ai nevoie să pui sângele în mişcare.

Citeste si...
Pandemia a dus la scăderea consumului de zahăr și de cafea