„Cafeaua ne face severi, serioşi şi filozofi” spunea scriitorul englez Jonathan Swift.

Noi am adăuga că această licioare magică ne determină uneori să cumpărăm aparate de cafea mai scumpe decat în mod normal.

Un astfel de aparat de cafea este espressorul cu capsule, care nu ne permite să folosim cafeaua pe care o dorim, ci mai degrabă marca proprie, care este, de asemenea, deja încapsulată.

Cu toate acestea, există câteva motive pentru care merită să-ți faci cadou un espressor de cafea cu capsule. Iată 5 dintre ele:

  1. Rapiditate

Cafeaua preparată la un aparat de cafea tradițional poate fi personalizată, dar … cei care se trezesc la 7 dimineața să meargă la serviciu sau să ducă copiii la școală, în fugă, nu au timp să pregătească o cafea de parcă ar fi un barista profesionist.

Dacă faci parte dintre aceste persoane și nu-ți place să scoți pachetul de cafea, să pui cafea în filtru, să-l pornești, să-l golești odată ce ai băut cafeaua, apoi să-l speli, există espressorul cu capsule.

Este mult mai practic să pui capsula în aparat seara, iar dimineața când ajungi la bucătărie, pur și simplu să pornești aparatul de cafea, apăsând un buton… În câteva clipe cafeaua e gata.

  1. Confort

Nimeni nu poate nega beneficiile pe care le oferă aparatul de cafea tradițional în prepararea băuturilor. Filtre speciale pentru  cafea cremă, temperatură constantă și reglabilă. Poți regla fiecare etapă a procesului de preparare a cafelei… o minune. Dar după ce îți prepari cafeaua, toate acestea au un preț sub formă de murdărie. Nu toți utilizatorii sunt dispuși să clătească și să curățe cu atenție fiecare componentă după fiecare utilizare.

Un aparat de cafea cu capsule, în acest sens, este mult mai practic. De asemenea, are nevoie de întreținere și curățare, desigur, dar de mai puține ori și mult mai simple. După ce prepari o cafea, trebuie doar să arunci capsula folosită la coșul de gunoi.

Reține însă că procesele de detartraj sunt comune atât aparatelor de cafea cu capsule, cât și celor tradiționale… nu vei scăpa niciodată de asta.

  1. Calitatea cafelei

Ei bine, aparatele de cafea tradiționale produc o cafea excelentă și întotdeauna pe placul consumatorului, nu există nicio îndoială în acest sens, dar uneori se pare că totul se reduce la:

  • aparat cu capsule mai confortabil, dar cafea mai proastă, fie
  • aparat de cafea tradițional mai greoi, dar o cafea mai bună.

Și nimic nu este mai departe de realitate. De fapt, acest lucru este adevărat numai dacă utilizatorul este barist, ceea ce se întâmplă doar într-un procent scăzut de cazuri.

Există aparate espresso super-automate a căror simplitate și ușurință în utilizare este similară cu cea a oricărei cafetiere cu capsule și, pe de altă parte, cafeaua preparată la aparatele de cafea cu capsule nu se compară cu diversele tipuri de cafea măcinată. Datorită unui aparat de cafea cu capsule, te vei bucura de o cafea excelentă.

  1. Varietate de preparate

Omul nu se bucură doar de cafea. Aparatele de cafea cu capsule îți permit să te bucuri cu aceeași ușurință, folosind același aparat și același procedeu (trebuie doar să introduci capsula corespunzătoare) atât de tipuri diferite de cafea, cât și ciocolată caldă, băuturi mixte sau infuzii.

Te poți bucura, de asemenea, de preparate delicioase precum Latte Machiatto cu aromă de vanilie sau caramel, cappuccino… pe care nu le-ai putea pregăti cu un espressor decât dacă ai fi un barista profesionist și ai face asta mereu. Este suficient să alegi aparatul corespunzător și să savurezi sortimentul preferat.

  1. Estetică

Nu poți nega, aparatele de cafea cu capsule sunt mult mai frumoase, mai colorate, mai vesele și arată mai bine oriunde decât un aparat de cafea tradițional.

Ținând cont de aceste motive, ești pregătit să-ți cumperi un espressor cu capsule cafea ?

Dacă găsești o ofertă avantajoasă într-un hypermarket, nu o rata. De asemenea, nu uita să cumperi și săpun de cea mai bună calitate. Igiena mâinilor este mai importantă ca oricând în această perioadă. Spor la cumpărături!