Știm cu toții situația delicată în care avem nevoie de bani fix „acum!” Și, dacă mai adăugăm și presiunea unei crize financiare, avem rețeta perfectă pentru munți de stres și nopți nedormite. Poate că nevoia nu este o nevoie, ci doar o plăcere pe care vrem să ne-o îndeplinim, oricum ar fi, cert este că nu ne place să așteptăm.

Când locul de muncă actual pare că nu mai ține pasul cu necesitățile noastre, înseamnă că a venit timpul să ne documentăm în legătură cu metodele adiționale de a produce venit. Cu cât mai repede cu atât mai bine.

Chestionare online

În cazul în care nu avem timp să ne implicăm în proiecte amănunțite, completarea unor chestionare online se poate dovedi soluția salvatoare. Companiile de cercetare au nevoie mereu de informații și câteva minute petrecute răspunzând la întrebări generice pot fi convertite în câteva zeci de lei. Adăugați aici și faptul că durează puțin și pot fi completate online, de la domiciliu sau chiar de pe telefon în pauza de masă.

Tranzacționare de acțiuni

Puțin mai complicat, dar cu siguranță mult mai profitabil pe termen lung, tranzacțiile de acțiuni online pot fi exact ce căutai pentru un plus rapid de bani atâta timp cât desfășori aceste activități cu grijă și băgare de seamă. Pot oferi câștiguri substanțiale, dar și pierderi răsunătoare dacă nu tranzacționezi cu atenție.

Unele dintre platformele profesioniste oferă opțiunea de a copia acțiunile altor utilizatori așa că, până te dezmeticești și înveți mecanismul, poți să-ți asiguri un venit din urmărirea celor care chiar se pricep. Desigur, există nenumărate ghiduri online, dar ține minte că norocul sau ghinionul pot fi factori importanți.

Videochat

Dacă ești la început de drum și cauți un job cu venituri rapide și de asemenea considerabile, o variantă de luat în calcul este și cea de a fi model de videochat. Se recomandă cunoașterea limbii engleze și să ai abilități de comunicare, dar mediul este unul destul de dinamic și în care te poți dezvolta foarte repede.

Nu te costă nimic să arunci o privire și să te interesezi de posibilități, așa că studioul de videochat Models4Models te așteaptă în curând la o cafea. Fiind o industrie în plină dezvoltare, în care își fac inevitabil loc și neprofesioniști, asigură-te că știi cum alegi un studio de videochat profesionist, care operează legal și te va trata exact așa cum meriți, mai ales prin protecția datelor cu caracter personal.

Fă-ți un website

Dacă ai o înclinație spre domeniul online (digital, blogging) și cauți o modalitate de a obține venituri pasive, te poți ocupa de această activitate din confortul propriului fotoliu. Așadar, poți face bani în timp ce dormi! Pe anumite platforme poți realiza un site în mai puțin de 30 de minute; apoi trebuie să te asiguri că îl corelezi cu alte platforme sociale pentru a aduce vizitatori.

Odată ce un anumit număr de utilizatori a fost atins, site-ul va produce venit pasiv prin expunerea de reclamă. Tot ce trebuie să faci este să te asiguri că site-ul tău se adresează unei nevoi reale și prezintă conținut de calitate pentru a putea crea o comunitate trainică în jurul lui.

Devino mystery shopper (“client misterios”)

Deși este o activitate relativ neconvențională în România, există deja o bază de angajatori pentru persoane care sunt dispuse să testeze serviciile oferite de diverse magazine sau restaurante. Desigur, seriozitatea, punctualitatea și atenția la detalii sunt necesare, dar nu e ca și cum trebuie să urmezi un curs ca să deprinzi aceste abilități.

Dacă îți place deja să interacționezi cu oamenii și crezi că o poți face urmărind un set prestabilit de instrucțiuni, atunci asta poate fi o oportunitate pentru tine. Desigur, trebuie să te pricepi cât de cât și la scris pentru a întocmi un raport cuprinzător și coerent. Studiile superioare nu sunt, totuși, un criteriu de selecție.

Orientează-te spre activitatea care ți se potrivește cel mai bine și te poți asigura că data viitoare nu vei mai aștepta cu înfrigurare salariul de la jobul tău de opt ore pe zi sau, și mai bine, nu vei mai avea un job de la 9 la 18, ci te vei bucura de independența financiară și de timp liber de calitate.