Pentru multe persoane, primele câteva ore și zile după o mutare pot fi foarte stresante.

Există atât de multe de făcut când te muți în casă nouă, încât nu știi ce să faci mai întâi și cu ce să începi (în afară de despachetarea tuturor cutiilor și de sortarea lucrurilor, mobilierului și accesoriilor).

Dar nu îți face griji, pentru că tu vei ști ce să faci imediat după mutare și nu te vei stresa mai mult decât este necesar.

Dă drumul la utilități

Suntem siguri că ultimul lucru care vrei să se întâmple după o lungă zi în mișcare este ca soarele să apună și să realizezi că nu ai electricitate. Deci, înainte de toate trebuie să rezolvi problema cu furnizorul de electricitate.

De asemenea, este important să te asiguri că toate utilitățile casnice funcționează corect: apă caldă, robinete, calorifere, încălzire, aer condiționat etc. Este foarte important ca totul să funcționeze bine înainte de a te muta în casa nouă.

Schimbă încuietorile

Când te muți într-o casă nouă, nu ai de unde să știi cine ar putea avea un set suplimentar de chei. Cel mai bun lucru pentru tine este să iei legătura cu un lăcătuș și să-l rogi să vină să-ți schimbe toate yalele cât mai curând posibil. Dacă o ușă exterioară nu se încuie bine este o bună oportunitate de a instala și o nouă yală. După ce primești noile chei, va trebui să le etichetezi pentru a ști care cheie este potrivită pentru fiecare ușă. Poți face chei suplimentare mai târziu, pentru orice eventualitate.

Verifică mobilierul

Următorul pas este să verifici mobilierul pentru a detecta eventuale deteriorări. De asemenea, trebuie să te asiguri că nu ratezi nimic sau rătăcești lucrurile din cauza mutării. Este foarte important să faci un inventar cu toate lucrurile tale.

Alege un pat confortabil

Chiar dacă ai pregătit totul dinainte, mutarea te va obosi extrem de tare. Pentru a minimiza stresul și oboseala, va trebui să te asiguri că patul ales îți asigură confortul de care ai nevoi pentru a te odihni bine.

Amintește-ți că nu trebuie să despachetezi totul în aceeași zi în care te muți în casă nouă. Trebuie doar să ai grijă de elementele esențiale pentru ziua respectivă și următoarea.

Nu uita să-ți schimbi adresa

Este foarte important să te asiguri că îți schimbi adresa, astfel încât toate mesajele să ajungă la noua ta adresă.

De asemenea, trebuie să îți schimbi adresa la orice agenție cu care comunici în mod regulat prin poștă, cum ar fi banca sau firma de asigurări. Acest lucru este deosebit de important, deoarece dacă nu faci asta, plicurile nu vor ajunge la tine acasă și s-ar putea să pierzi informații importante.

Există multe lucruri pe care trebuie să le faci când te muți în casă nouă, acestea sunt doar câteva dintre ele. În plus, dacă te muți la casă nu la bloc și nu ai canalizare, trebuie să iei în considerare montarea unei fose septice.

Și, dacă centrală termică lăsată de vechiul proprietar ți se pare cam veche, ia în considerare achiziționarea unei noi centrale termice.

Casa nouă trebuie să-ți ofere tot confortul. Casa nouă trebuie să capete puțin din stilul și personalitatea ta. Casa trebuie să te reprezinte în totalitate. Succes!