Life

5 lucruri de luat în considerare înainte de a cumpăra o baterie de chiuvetă sau de lavoar

Cum achiziționarea unei baterii pentru chiuveta din bucătărie sau cea din baie este ceva mai puțin obișnuită decât cea a altor obiecte de uz casnic, este de înțeles să nu ne fie clar la ce ar trebui să fim atenți. Pentru a vă face alegerea mai ușoară, astăzi v-am pregătit cinci lucruri pe care ar trebui să le luați în considerare înainte de a cumpăra o baterie de chiuvetă sau baterie de lavoar – acestea pot face o mare diferență la achiziția dumneavoastră!

De ce ar trebui să țineți cont atunci când cumpărați o baterie de chiuvetă?

1. Materialele din care este confecționată bateria

În general, atunci când luăm decizia de a cumpăra o baterie de chiuvetă sau baterie de lavoar sau trecerea timpului ne amintește că este momentul să facem acest lucru, avem tendința de a ne concentra atenția asupra aspectului estetic. Adică, pe forma sau pe atractivitatea sa.

Cu toate acestea, poate că nu știți că calitatea materialelor este interesantă în ceea ce privește rezistența și durabilitatea în utilizare. Este important de reținut că robinetele sunt expuse în permanență la apă și umiditate și că, în funcție de duritatea celei dintâi, cantitatea de calcar pe care o are va fi mai mare sau mai mică. Acest lucru implică apariția unor pete care pot fi reduse, nu doar printr-o întreținere corespunzătoare a robinetelor, ci și prin utilizarea unor materiale de calitate. 

Dar acesta nu este singurul motiv; există materiale prezente în robinete care sunt toxice pentru sănătate. Este cazul plumbului, a cărui cantitate depinde direct de calitatea alamei. Încercați să achiziționați baterii care au sub 2% concentrație de plumb.

2. Dimensiunile spațiului dvs.

O altă concepție greșită frecventă este aceea că orice baterie de chiuvetă este bună pentru spațiul dv. Știați că trebuie să luați în considerare chiar și tipul de instalație? Unele robinete sunt concepute pentru a fi așezate pe blat sau chiuvetă, în timp ce altele sunt fixate pe perete. Pe de altă parte, ar trebui să țineți cont și de elementele pe care le aveți în jurul dumneavoastră, cum ar fi o piesă de mobilier sau o oglindă. Acestea ar trebui, de asemenea, măsurate pentru a evita probleme precum atingerea robineților cu gura de scurgere, lovirea părții superioare a dulapului sau lipsa de spațiu suficient pentru o oglindă, pentru a numi câteva exemple frecvente. 

Citește și  Cum să-ți alegi parfumul în funcție de vârstă

3. Înălțimea bateriei

Al treilea aspect care trebuie evaluat înainte de a cumpăra bateria este înălțimea acesteia, care este legată de punctul anterior, deși implică și alte dezavantaje care pot apărea. 

Acest aspect este mai ușor de realizat în bucătărie, unde se folosesc oale și tigăi mari și, prin urmare, gura de scurgere trebuie să fie ridicată pentru a lăsa spațiu. Cu toate acestea, trebuie să găsiți un punct de mijloc; dacă este prea jos, nu veți putea desfășura activitățile zilnice, cum ar fi spălarea mâinilor și alte funcții, dar dacă este prea sus, va stropi prea mult. 

4. Stilul bateriei

Acesta este cel mai distractiv factor, deoarece alegerea bateriei de chiuvetă din punct de vedere decorativ poate fi foarte distractivă. Menționăm acest lucru pentru că bateria are capacitatea de a transforma spațiul. 

În prezent, modelele sunt foarte variate, iar dacă consultați cataloagele de baterii pentru chiuvete, veți vedea că există stiluri foarte moderne, cu linii unghiulare, altele mai rotunjite, altele de inspirație rustică și altele inovatoare, cum ar fi colecțiile în alb sau negru mat. Adăugarea acestei note de culoare sau a unui stil „șocant” va da viață băii dumneavoastră. 

5. Funcționalitate și grijă față de mediul înconjurător

Inovația nu se aplică doar la designul exterior, ci face parte și din tehnologie, responsabilă pentru ca o baterie de chiuvetă sau baterie de lavoar să ofere avantaje pentru mediu și pentru utilizator. 

Reducerea consumului de apă și de energie este vitală având în vedere situația actuală a planetei. Și, pe lângă economiile pe care le presupune pentru utilizator, are un impact direct și asupra economiilor din facturile de la sfârșitul lunii.

blank