Life

4 sfaturi privind îmbunătățirea securității casei

Atunci când ne cumpărăm o casă ne gândim printre altele la protejarea familiei și a proprietății noastre. Vestea bună este că există câțiva pași simpli pe care îi putem urma pentru a contribui la îmbunătățirea securității casei noastre și la reducerea riscului de furt. Iată câteva sfaturi ușoare care vă pot ajuta să vă îmbunătățiți siguranța și liniștea generală:

Decorați grădinile pentru a fi în siguranță

Decorarea grădinii vă poate ajuta la înfrumusețarea casei, dar vă poate ajuta și să vă protejați de intruși. De exemplu, plantarea tufelor de spini sub ferestre poate descuraja o încercare de spargere. Arbuștii din apropierea ferestrelor și ușilor ar trebui tăiați mereu, deoarece plantele înalte pot reprezenta o ascunzătoare pentru hoți. În plus, instalarea unui sistem de iluminat decorativ, inclusiv lumini cu senzori poate descuraja hoții să intre pe proprietarea voastră.

Păstrați obiectele de valoare bine ascunse

Dacă o persoană care trece pe stradă poate vedea în interiorul casei voastre și face un inventar instantaneu al obiectelor voastre de valoare, și un delicvent poate, de asemenea, observa ceea ce aveți în casă. Din acest motiv, este indicat să așezați mobilierul astfel încât să fie mai puțin vizibil de pe fereastră. Acest lucru este valabil și pentru cheile de la mașină, care în multe case sunt adesea lăsate pe un raft sau agățate de un cârlig lângă o alee. Cel mai bine ar trebui să le țineți într-un dulap sau sertar, nu la vedere.

 Consolidați punctele de intrare

La intrare cel mai bine este să vă montați uși din metal sau lemn masiv. Ferestrele pot fi protejate cu încuietori sau sticlă antiefracție. Dacă casa voastră are ferestre sau uși glisante din sticlă, întăriți-le cu o bară de metal. Desigur, este utilă și montarea unei alarme de securitate. Aceasta este indicat să alerteze un serviciu extern atunci când cineva străin încearcă să intre în casă când voi nu sunteți acasă.

Adoptați comportamente sigure

Obiceiurile voastre personale pot juca, de asemenea, un rol în siguranța casei. De aceea, este bine să vă obișnuiți să închideți corect ușile și ferestrele și să activați sistemul de alarmă la ieșirea din casă.

Dacă plecați pentru o perioadă mai lungă de acasă, este bine ca locuința să pară locuită. Lăsați jaluzelele în pozițiile lor obișnuite, faceți un plan de amânare a corespondenței și a altor livrări și utilizați temporizatoare de lumină în diferite zone ale casei (dispozitivele inteligente pentru casă vă pot ajuta cu această sarcină).

Practici de bun simț ca acestea vă pot ajuta să vă îmbunătățiți securitatea casei astfel încât aceasta să nu fie niciodată o țintă ușoară pentru hoți. În acest fel veți reuși în permanență să vă mențineți familia, casa și bunurile în afara pericolului.

De asemenea, pe lângă punerea în practică a sfaturilor de mai sus, vă puteți achiziționa camere endoscopice pentru inspecție, care au fost special proiectate pentru a vă oferi o bună viziune în locurile greu accesibile.

Și, dacă tot faceți o astfel de achiziție pentru siguranța casei, ar fi bine să vă uitați și la niște reportofoane digitale cu care puteți înregistra orice fel de discuții fără să fiți observați. Acestea sunt dispozitive foarte utile. Oricând puteți avea parte de discuții importante care merită înregistrate fără a fi observați.