Life

4 motive să schimbi locul de muncă

Schimbarea locului de muncă este o decizie care necesită timp de reflecție, pe lângă luarea în considerare a unor factori precum economii, oportunități, datorii etc.

Există însă situații cu adevărat critice și în care cel mai bine pentru noi este să ne schimbăm locul de muncă.

Munca ne permite să ne câștigăm existența și devine una dintre principalele noastre activități zilnice. În perioade de criză, este normal să ne temem de perspectivele muncii și să ne dorim siguranță. Totuși există momente în care cel mai bine este să ne schimbăm locul de muncă.

Te-a plictisit de ceea ce faci? Ai o relație proastă cu șeful și colegii? Salariul nu îți acoperă nevoile? Dacă răspunsul este afirmativ, nu îți da demisia imediat. Analizează mai bine ce se întâmplă în viața ta profesională și pregătește-te să găsești soluții reale.

Iată 4 motive întemeiate pentru a-ți schimba locul de muncă și cum le poți aborda pentru a îmbunătăți situația.

  1. Nu avansezi

Un cuvânt folosit frecvent de angajați pentru a descrie cum se simt în legătură cu locul lor de muncă este „stagnare”. Se întâmplă când simți că nu are loc nimic nou. Nu există șanse de creștere a salariului sau de promovare, dar nici noi provocări, proiecte și posibilitatea de a învăța altceva util.

Desigur, este important să vezi dacă:

  • ai căutat cu adevărat oportunități,
  • ai făcut ceva semnificativ pentru a le obține,
  • ai făcut o treabă excelentă,
  • ai avut rezultate remarcabile,
  • ai pregătit pentru a obține o poziție mai bună.

Reține că dacă nu te remarci prin ceva de-a lungul timpului, nu contează vechimea în firmă. Poți avansa doar dacă ești o persoană ambițioasă și bine pregătită. Dacă nu ești sigur că ai făcut tot ce ai putut pentru a fi promovat, ar fi bine să găsești noi soluții pentru a-ți atinge obiectivul. Poți urma un curs de pregătire profesională, poți să-ți îmbunătățești limba engleză, de exemplu.

  1. Relațiile de la locul de muncă s-au deteriorat

Puțini oameni înțeleg importanța cultivării unor relații de muncă sănătoase. Sunt la fel de importante ca relațiile noastre personale. Un angajat care lucrează 40 de ore pe săptămână va petrece în medie 2.080 ore pe an la locul de muncă, împreună cu colegii.

Uneori, neînțelegerile constante ne împiedică să restabilim relațiile deteriorate, iar un mediu de lucru dificil ne afectează performanța și chiar sănătatea. Dacă crezi că relația cu șefii și colegii s-a deteriorat prea mult, ar putea fi timpul pentru o schimbare.

  1. Nu te mai bucuri de ceea ce faci

Cei mai norocoși oameni din lume sunt cei care își câștigă existența făcând ceva ce le place. Deși nu toată lumea reușește să se bucure din plin de munca desfășurată, este posibil să-i găsești sensul și să o faci foarte bine.

Dar dacă condițiile de la locul de muncă curent nu îți permit să te bucuri de activitatea desfășurată, acest sentiment îți va afecta productivitatea și starea de spirit în general. Dacă preferi să nu te trezești în fiecare dimineață pentru a nu-ți aminti cât de enervant va fi să mergi la birou, ești absent mereu și te simți nefericit făcând ceea ce faci, cu siguranță este timpul pentru o schimbare.

  1. Viața ta s-a schimbat

De-a lungul vieții noastre există momente în care trebuie să alegem locul de muncă care se adaptează mai bine la noile noastre. Este posibil să-ți dorești independență financiară sau să lucrezi de acasă pentru a avea grijă mai mult de copii. Poate intenționezi să-ți cumperi o casă și salariul tău actual nu-ți permite să plătești ratele. Există multe exemple.

Acesta este un motiv bun pentru a planifica o schimbare a locului de muncă și a-ți analiza șansele de a găsi unul care să se potrivească mai bine stilului tău de viață.

În acest caz, poți să depui o demisie fără preaviz astfel încât contractul de muncă să înceteze în ziua stabilită împreună cu angajatorul tău.

Și, de îndată ce ți-ai găsit un loc de muncă potrivit, poți depune o cerere de angajare. Succes!

blank