Inflamația genunchiului din cauza uzurii articulațiilor sau a durerii la nivelul degetelor sau de la picioare sunt procese obișnuite care ne obligă aproape întotdeauna să recurgem la un medicament pentru a elimina disconfortul menționat.

În prezent, există antiinflamatoare naturale minunate care pot ameliora durerile articulare foarte eficient. Evident, ar trebui să urmăm întotdeauna prescripțiile medicale mai întâi. Cu toate acestea, când ești acasă și simți nevoia să iei un calmant sau ibuprofenul clasic, apelează mai întâi la aceste antiinflamatoare naturale. Efectele lor te vor surprinde.

Rozmarin

Rozmarinul este o plantă aromatică și medicinală foarte frecventă în dieta mediteraneană, care oferă o aromă caracteristică felurilor de mâncare și este, de asemenea, utilizată pe scară largă în toate tipurile de remedii casnice. Știai că poate acționa și ca analgezic? Este minunat pentru reducerea tuturor tipurilor de dureri articulare.

Acest lucru se datorează în principal faptului că are acid ursolic în compoziția sa, care combate foarte eficient durerile care apar la nivelul cartilajului sau la nivelul articulațiilor mâinilor și genunchilor, fără a provoca efecte secundare.

Ingrediente

200 de grame de rozmarin

Mod de preparare

Trebuie doar să faci o infuzie. După ce apa a dat în clocot, adaugă crenguțele de rozmarin, astfel încât să se infuzeze foarte bine timp de 20 de minute. După asta, lasă infuzia să se odihnească. Poți bea două căni pe zi.

 Coada calului

Poți cumpăra coada calului din farmacii sau din magazinele naturiste. Lucrul minunat despre coada calului este că, pe lângă faptul că este unul dintre cele mai bune antiinflamatoare naturale, este o plantă care ne oferă numeroase minerale și vitamine. Cum s-o consumi? Fă infuzie, de două ori pe zi. O să te simți bine!

Curcuma

Acest condiment, originar din Asia și care dă o culoare atractivă preparatelor noastre, este fabulos pentru tratarea durerilor articulare. Nu ezita să-l încerci înainte de a apela la ibuprofen când simți durere.

Datorită proprietăților sale antiinflamatoare, analgezice și antioxidante, combate în mod adecvat toate aceste procese infecțioase care au loc în corpul nostru și detoxifică orice țesut afectat. Pentru a beneficia de turmeric (curcuma), poți pregăti o infuzie după cum urmează:

Ingrediente

O lingură de turmeric (20 de grame)

3 căni de apă (750 ml)

3 linguri de miere (60 grame)

Mod de preparare

Vei începe prin fierberea apei. Când vezi că a început să fiarbă, adaugă lingura de turmeric. Vei vedea că, imediat, apa capătă o culoare gălbuie foarte atractivă. Las-o să fiarbă în continuare 10 minute, apoi las-o să se odihnească.

Următorul pas? Strecoară conținutul și adaugă cele trei linguri de miere. Poți bea regulat infuzia pe tot parcursul zilei pentru a trata inflamațiile și durerile articulare.

 Ghimbir

Suntem siguri că nu te surprinde prezența ghimbirului  pe această listă. Această rădăcină medicinală este probabil unul dintre cele mai bune antiinflamatoare naturale. De asemenea, este foarte potrivită pentru tratarea proceselor legate de durerile articulare.

Deci, în zilele în care te dor articulațiile, nu ezita să pregătești următorul remediu.

Ingrediente

200 de grame de rădăcină de ghimbir ras

Două pahare de apă (400 ml)

2 linguri de miere

Mod de preparare

Ca și în exemplele anterioare, vei face o infuzie. În acest caz, când apa începe să fiarbă, adaugă ghimbirul și lasă-l la fiert timp de 20 de minute. După acest timp, lasă-l să se odihnească timp de 10 minute și apoi strecoară conținutul.

Următorul pas va fi să adaugi cele două linguri de miere. După cum poți vedea, mierea este un ingredient esențial în acest tip de remediu, deoarece, datorită proprietăților sale naturale, combate, de asemenea, foarte eficient toate tipurile de dureri articulare. Nu uita să bei două căni pe zi. Te vei bucura de rezultate surprinzătoare.

Întotdeauna este mai bine să apelezi mai întâi la aceste antiinflamatoare naturale decât la ibuprofen, chiar și atunci când spondiloza lombară îți dă bătăi de cap.  Cu toate acestea, urmează toate recomandările pe care ți le dau medicii. Sănătate multă!