Life

3 Lucruri care ÎI SCOT DIN MINȚI pe designerii de interior – Ce să eviți atunci când lucrezi cu ei?

Când decizi să apelezi la serviciile unui designer de interior pentru a decora și amenaja spațiul în care locuiești, ți se ia de pe umeri o mare responsabilitate. Practic, angajezi un expert care să nu facă greșelile costisitoare pe care, probabil, tu le-ai fi făcut. Totuși, deoarece vorbim despre un spațiu care trebuie să fie, în primul rând, pe placul tău, relația cu designerul pe care îl alegi trebuie să fie una foarte bună. Uneori pot apărea situații ce vor afecta armonia din această relație. Cum poți evita conflictele cu designerul tău?

 

Iată 3 lucruri pe care nu ar trebui să le faci când lucrezi cu un designer de interioare

 

Nu îi spune că nu ai nicio idee despre cum ai vrea să arate spațiul

blank

Designerii de interior funcționează cel mai bine atunci când clientul are deja o idee despre direcția în care vrea să ducă spațiul pe care îl are la dispoziție. Desigur, nu toată lumea are timpul necesar pentru a face documentarea care să le permită să prezinte o viziune designer-ului și există experți care sunt conștienți de acest lucru. Totuși majoritatea sunt precauți atunci când un client le spune: „Ai libertate totală, poți face ce vrei”. De ce? Deoarece, rezultatul final s-ar putea să se dovedească departe de ce și-ar fi dorit clientul și niciun designer nu vrea să riște asta. 

 

Nu este nevoie să îi spui în detaliu ce îți dorești, dar câteva aspecte merită menționate. Spre exemplu, poate că ai vizitat online un magazin de mobilă, de pildă Vrei Mobliă, și ai găsit o canapea pe care ai dori să o ai la tine în casă. Chiar cu această informație mică, specialistul poate construi restul detaliilor în funcție de produsul pe care l-ai ales tu, astfel încât spațiul să fie estetic și armonios. 

 

Nu pune la îndoială priceperea designer-ului

blank

Amintește-ți mereu de ce ai angajat acest specialist în amenajări interioare. Unii clienți uită care este rolul unui designer de interior, ajungând să nu aibă încredere în acesta, să nu îi ofere libertatea de a aduce îmbunătățiri spațiului. Clienții trebuie să își amintească faptul că expertul va ține cont de dorința lor, dar în unele aspecte, acesta pur și simplu are soluții mai bune, soluții verificate cu privire la cale a fost instruit de către cei mai buni. 

 

În calitate de client, alege cu grijă persoana cu care vei lucra. La prima discuție cu designerul încearcă să vezi dacă puteți comunica ușor și dacă acesta înțelege cu adevărat care este viziunea ta. Dacă ajungi la concluzia că nu te simți bine în prezența sa, pur și simplu caută o altă persoană. 

 

Nu fi prea sentimental

Clienții ar trebui să fie pregătiți să se despartă de obiecte pe care ar fi vrut să le păstreze inițial. De regulă, acestea sunt obiecte care au o valoare sentimentală exagerată, dar care încurcă mult treaba oricărui designer. Experții sunt foarte enervați când oamenii insistă să păstreze obiecte pe care le-au găsit pe stradă într-o anumită perioadă din viața lor sau care, pur și simplu, au stat mult timp în casă. Atunci când motivul atașamentului față de ele nu este întemeiat, e mereu mai bine să fii dispus să faci o schimbare. 

 

Ai colaborat vreodată cu un designer de interior? Experiența a fost una rea sau bună? Dacă vei aplica aceste sfaturi, următoarea colaborare va fi cu siguranță un succes! 

blank