Sănătatea nu e totul, dar totul fără sănătate e nimic- (Arthur Schopenhaur).

Cu toate acestea, din păcate, pe zi ce trece obiceiurile oamenilor sunt mai puțin sănătoase. Din acest motiv, îmbunătățirea aerului pe care îl respirăm este imperios necesară. Pentru a reuși acest lucru avem nevoie un dispozitiv benefic pentru sănătate, iar acesta este un purificatorul de aer.

Purificatoarele de aer sunt benefice pentru persoanele alergice sau cele care doresc să evite mirosurile urâte ( emanate de animalele de companie, de tutun etc.). Totodată,  acestea sunt recomandate pentru oricine își dorește să trăiască o viață mai sănătoasă. Iată, așadar, 2 dintre beneficiile purificatoarelor de aer.

Reduc alergiile

După cum bine știți, alergiile devin din ce în ce mai frecvente în fiecare zi. Sunt de tot felul. Unele sunt direct legate de aerul pe care îl respirați în propria casă.

Unde se găsesc alergeni?

Polenul, mătreața animalelor de companie, sporii fungici sau acarienii sunt atât de ușori încât plutesc în aer. De fiecare dată când respirați, inspirați (fără să vă dați seama) tot felul de particule care pot declanșa simptome alergice.

Ce cauzează alergia?

Pentru ca simptomele alergice să apară, sunt necesare două lucruri:

  • Ca organismul (sistemul imunitar) să reacționeze la substanțe (alergeni) care pentru majoritatea oamenilor sunt inofensive.
  • Concentrația de alergeni. Cu cât densitatea este mai mare, cu atât simptomele alergice se agravează.

Ce alergeni elimină purificatoarele de aer?

Purificatoarele de aer curăță cele mai mici particule care plutesc în aer – de la părul animalului de companie, până la acarienii de praf sau polenul care pătrunde în casă atunci când deschideți fereastra (sau care se răspândește în aer de pe plantele de interior).

Cum purifică aerul?

Majoritatea purificatoarelor utilizează un sistem de filtrare de înaltă eficiență. Pe măsură ce aerul trece prin filtru, alergenii sunt prinși în filtru.

Filtrează totul?

Cu cât filtrul este mai eficient, cu atât este mai mare capacitatea sa de purificare. De exemplu, un filtru HEPA 13 captează 99,95% din particule până la 0,3 microni. Doar un mic procent din particulele de 0,3 microni scapă (și toate cele care sunt chiar mai mici).

Cu toate acestea, densitatea alergenilor din aer scade considerabil, obținându-se astfel o îmbunătățire semnificativă a simptomelor alergice.

Elimină mirosurile neplăcute

Există două tipuri de case în care purificatoarele de aer sunt comune:

  • În care există animale de companie;
  • Unde locuiesc fumători.

În ambele cazuri, problema este aceeași: mirosul urât cauzat de tutun sau de un animal de companie.

Trebuie recunoscut faptul că nu este ușoară evitarea cauzei problemei: atât renunțarea la fumat, cât și la animalul de companie sunt complicate.

În cazul existenței animalelor de companie, un purificator de aer vă poate ajuta să conviețuiți mai bine cu acestea, deoarece contribuie la eliminarea mirosului persistent, care nu este plăcut pentru toată lumea. Există persoane care nu se obișnuiesc niciodată cu el.

Ce cauzează mirosul urât?

În aer există numeroși compuși organici volatili, dintre care mulți sunt cauza mirosului.

Toate aceste substanțe se amestecă cu aerul și ajung în nări, unde receptorii chimici sunt responsabili pentru analiza informațiilor și transmiterea acestora către creier.

Încă o dată, pentru ca voi să simțiți mirosul, acești compuși volatili trebuie să se răspândească în aer, un lucru obișnuit având în vedere densitatea, dimensiunea și greutatea lor scăzute.

Originea mirosului urât

Mirosul urât poate proveni dintr-o varietate de surse din casa voastră. Cele mai frecvente sunt următoarele:

  • Miros de tutun – Fumul de tutun se amestecă cu aerul, dar se așază și pe tot felul de suprafețe. Perdelele, lemnul sau părul uman se pot impregna cu mirosul de tutun care va persista în timp.
  • Mirosul animalelor de companie – Indiferent cât de des vă spălați câinele sau pisica, mirosul nu dispare, în parte, deoarece mătreața și celulele moarte ale pielii rămân suspendate în aer.
  • Miros de alimente – În timpul gătitului, se emit tot felul de gaze și compuși care ajung în aer și pe suprafețele care le absorb.

La cele de mai sus, trebuie să adăugăm mirosul de gunoi, mirosul urât generat de compușii chimici prezenți în mobilier și în tot felul de obiecte obișnuite din case.

 Purificatorul ajută la eliminarea mirosurile urâte?

Un purificator de aer este capabil să elimine mirosurile datorită unui filtru de cărbune activ. Mulți dintre compușii volatili sunt atât de mici încât ies prin filtrul HEPA.

Cu toate acestea, filtrul cu cărbune activ este fabricat dintr-un material foarte poros de care se lipesc compușii care provoacă mirosuri urâte.

Pe măsură ce aerul trece prin filtrele purificatorului, particulele cauzatoare de miros sunt prinse în filtrul de carbon.

Opiniile cu privire la purificatoare atunci când se evaluează capacitatea lor de a elimina mirosurile sunt de obicei pozitive. Trebuie doar să verificați dacă modelul ales funcționează în acest scop.

Așadar, ținând cont de aceste beneficii, vă puteți cumpăra un purificator accesând linkul https://alecoair.ro/purificator-aer.

De asemenea, rețineți faptul că ar fi foarte bine dacă pe lângă purificator, v-ați cumpăra și un dezumificator pentru ca în casă nivelul de umiditate să fie optim.