International

ACUZAND SABOTAJUL, UCRAINA A TAIAT ENERGIA ELECTRICA IN CRIMEEA

Autorităţile din Crimeea au anunţat în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică decretarea stării de urgenţă după întreruperea totală a energiei electrice primite din Ucraina, ca urmare a unor acte de sabotaj, fără a pronunţa cine poartă responsabilitatea acestor acte.

Transelectrica„La 22 noiembrie ora 00.25 s-a întrerupt furnizarea energiei electrice care ajunge în Crimeea din Ucraina. Prin decizie a conducerii republicii Crimeea, în peninsulă a fost instaurată starea de urgenţă”, a anunţat într-un comunicat filiala din Crimeea a Ministerului rus pentru Situaţii de Urgenţă.

În urma întreruperii curentului electric primit din Ucraina, „generatoarele republicii Crimeea au fost puse în funcţiune. La ora 01.20, oraşele Simferopol, Ialta şi Sakî erau parţial conectate”, a informat Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă. 

Spitalele şi alte instituţii de bază sunt alimentate cu energie de către generatoare, a precizat ministerul. 

Compania energetică de stat ucraineană, Ukrenergo, a publicat fotografii ale unui pilon electric doborât şi altuia avariat. Potrivit acesteia, natura pagubelor aminteşte de un act de sabotaj, posibil cu „folosirea de dispozitive explozive”. 

blank