Life, Stiri

12 Lucruri cel putin ciudate despre corpul uman

12 Lucruri cel putin ciudate despre corpul uman

Lucruri cel putin ciudate despre corpul umanConform cecetarilor facute si publicate de cei de la Discovery Fit and Health, corpul uman poate sa para banal, dar daca ne uitam amanuntit la el, s-ar putea sa ramanem putin surprinsi.

 1. Animalul tau de companie nu este singurul din casa care are probleme cu naparlirea. Oamenii pierd in jur de 600 000 de particule de piele in fiecare ora. Aceasta inseamna cel putin jumatate de kg in fiecare an, rezultatul fiind de aproximativ 68 kg pana la varsta de 70 de ani.
 1. La fel ca si amprentele, si limba are modelul ei specific si unic.

 

 1. Stiai ca ai un stomac nou la fiecare 4 zile? Daca nu ti s-ar regenera stomacul, acidul clorhidric puternic care digera mancarea, ti-ar digera si stomacul.

 

 1. Un adult are mai putine oase decat un copil nou-nascut. De ce? Ne nastem cu 350 de oase, dar pe parcursul vietii ramanem cu 206 deoarece oasele se lipesc intre ele in timpul cresterii.
 2. Intestinul subtire este de aproape 4 ori mai mare decat inaltimea ta ca adult. Daca nu ar fi fost compact in corpul tau, lungimea lui de 5-7 m nu ar reusi sa incapa in cavitatea abdominal.
 3. Este stiut faptul ca avem simtul mirosului mai slab dezvoltat ca al patrupedelor, dar nici creierul uman nu este mai prejos cand vine vorba de memorarea mirosurilor. Suntem capabili sa retinem pana la 50 000 de mirosuri diferite.
 1. Fiecare centimetru patrat de piele este acoperit de aproximativ 32 milioane de bacterii. Din fericire, majoritatea dintre ele este inofensiva corpului uman.
 2. Aerul pe care il scoatem in timpul unui stranut poate sa atinga viteza de 160 de km/h.
 1. Sangele are un drum lung de parcurs. Puse cap la cap, vasele de sange din corpul uman ajung la impresionanta lungime de 96 560 km, iar inima ajunge sa pompeze pana la 7 570 de litri de sange in fiecare zi.
 1. Intr-o viata de om, fiecare persoana ajunge sa produca pana la 23 659 litri de saliva, indeajuns pentru a reusi sa fie umplute doua bazine de apa.
 2. La varsta de 60 de ani, 60% dintre barbati si 40% dintre femei sforaie. Sunetul unui sforait poate sa fie asurzitor, deoarece in timp ce sunetul unu sforait cuminte atinge 60 de decibeli, care este la fel de puternic precum o conversatie normala, un sforait puternic poate atinge chiar si 80 de decibeli. Sunetele ce ating 85 de decibeli sunt considerate periculoase pentru urechea umana.
 1. Daca vei spune ca ti-ai da viata pentru un somn bun, lucrul acesta ar putea fi adevarat la propriu. Poti sa stai infometat timp de saptamani fara sa clachezi, dar 11 zile este recordul unui corp care nu a avut parte de somn. Dupa 11 zile vei fi adormit, pentru totdeauna!
blank