Life

10 Semne ca relatia de cuplu va dura in timp! Cat de stabila este a ta

Va iubiti si va doriti sa fiti mereu in compania celuilalt? Toate bune si frumoase, dar aceste aspecte nu sunt suficiente pentru a stabili daca relatia are sau nu viitor.poza 7

  1. Va luati in brate cand dormiti

Fie ca unul se culca dupa ce celalalt s-a bagat in pat, fie este vorba doar de un somn motait in care va mai treziti, amandoi aveti gesturi de tandrete pe timpul noptii. Luatul in brate, de altfel, este unul dintre semnele care arata un nivel ridicat de multumire cu privire la relatie, specialistii in consiliere terapeutica de cuplu si psihologii descoperind ca, statistic, partenerii care se imbratiseaza pe parcursul noptii raman mai mult timp impreuna.

  1. Iti manifesti recunostinta

A spune “Multumesc” intr-o relatie este la fel de important cu a spune “Te iubesc”. Mai multe studii au demonstrat ca manifestarea recunostintei in cuplu este foarte benefica longevitatii relatiei.

  1. Partenerul este sanatos si pozitiv

Fericirea in relatiile de cuplu de lunga durata are mai multe sanse sa se mentina pe o perioada extinsa de timp daca barbatul are o personalitate agreabila si este intr-o stare buna de sanatate.

  1. Aveti expresii verbale similare

Cu cat exista similitudini mai multe la nivel verbal, cu atat relatia are mai multe sanse de reusite. Psihoterapeutii au descoperit ca nivelul de comunicare si de intelegere intre parteneri este mai ridicat in cuplurile in care cei doi folosesc expresii verbale asemanatoare si unde fenomenul de “copiere” involuntara a gesturilor si a preferintelor este mai bine inradacinat, dand nastere unei entitati rotunde din cei doi parteneri, fara a fi, bineinteles, ridicol in manifestare.

  1. Va sarutati indelung

Multe cupluri, odata cu trecere timpului, uita sa se mai sarute, rezumandu-se, de regula, la “pupicuri” pe buze. Insa sociologii au descoperit ca nivelul de satisfactie este mai mare si se mentine mai bine, pe termen lung, in relatie atunci cand cei doi parteneri continua insa sa se sarute nebuneste, ca la inceput.

  1. Va intalniti cu alte cupluri

Cuplurile care ies in oras cu alte cupluri, cum sunt intalnirile tip “double-date”, au legaturi emotionale mai puternice decat cele care prefera sa iasa cu persoanele celibatare sau chiar separat.

  1. Castigati mai multi bani

Cuplurile in care veniturile partenerilor au crescut din momentul in care s-au cunoscut pana in prezent prezinta mai putin riscuri de destramare decat cele in care nivelul veniturilor lunare a ramas la fel sau a scazut.

  1. Va uitati la filme de femei

Un cuplu in care barbatul este dispus sa se uite la filme siropoase de femei, la care poate rade si face misto impreuna cu partenera sa prezinta o “durata de viata” sporita comparativ cu cele in care fie partenerii se uita separat la film, fie unul dintre ei face vesnic compromisuri in alegerea productiilor cinematografice.

  1. O “simti”

Un studiu recent a demonstrat ca instinctul persoanelor proaspat casatorite este cel mai bun indicator cu privire la evolutia relatiei de casnicie decat alti factori argumentati si bine ganditi in prealabil.

  1. Faceti sex in continuare

Chiar daca numarul partidelor de sex pe saptamana nu se compara cu cel din primele luni de relatie, daca viata intima este in continuare plina de activitati sexuale si sunteti amandoi multumiti, cel mai probabil relatia va rezista mult timp. Mai mult, unele cupluri au parte de partide de sex mai reusite si mai numeroase abia dupa ce “inceputurile” au trecut si au reusit sa-si descopere rutina satisfacatoare sexual.