Life

10 forme de motivare a angajaților

Salariul nu este totul. Desigur, banii sunt importanți și mai important este ca fiecare angajat să primească o remunerație corectă. Dar asta este doar baza.

În realitate, există mulți alți factori care influențează starea de spirit – și deci productivitatea – angajaților.

Dacă deții o companie și îți dorești ca angajații tăi să fie cât mai productivi posibil, iată câteva forme în care îți poți motiva angajații:

  1. Asigură-te că toată lumea ocupă poziția corectă

Existența unui angajat slab instruit într-o poziție cheie este la fel de catastrofal ca și existența unei persoane super-calificate care îndeplinește sarcini prea simple. Dacă observi că cineva are inițiativă și este capabil să îndeplinească sarcini importante, nu-l plictisi cerându-i să-și petreacă ziua trimițând e-mailuri. Ai grijă ca toți angajații tăi să ocupe poziția potrivită.

  1. Oferă-le angajaților instrumentele necesare pentru a-și îndeplini funcțiile

Asta include nu numai computere mai bune, ci și cursuri de pregătire profesională. Mulți lideri subestimează importanța acestor cursuri și oferirea de răspunsuri la întrebările angajaților lor.

Nu presupune că știu deja totul. Petrece timp cu ei pentru a revizui proiectele, a stabili obiective și a defini de ce instrumente au nevoie pentru a le atinge.

  1. Spune-le la ce te aștepți de la ei

În momentul angajării și din când în când, întâlnește-te cu fiecare membru al echipei tale pentru a stabili- punct cu punct- ce aștepți de la ei și care sunt rezultatele pe care dorești să le vezi. Pentru un angajat, nimic nu poate fi mai rău decât să nu știe care este rolul său într-o companie.

  1. Dacă au făcut treabă bună, spune-le

„Da, își îndeplinesc obiectivele, dar de aceea i-am angajat”. Dacă ai spus vreodată aceste cuvinte, poate că este timpul să regândești această atitudine. Cu toții avem nevoie de o palmă pe spate din când în când pentru a prinde curaj de a merge mai departe. Și nu, făcând asta nu vei da dovadă de slăbiciune în fața celorlalți.

  1. Tratează-i cu respect

Oamenii care sunt mulțumiți de slujbele lor se vor strădui să și-o păstreze cât mai mult timp și vor da mult mai mult decât se așteaptă de la ei.

Întâlnește-te frecvent cu angajații tăi pentru a te asigura că sunt mulțumiți de ceea ce fac. De asemenea, stabilește o politică numită „ușă deschisă”, astfel încât să se simtă confortabil să vorbească cu tine despre tot ceea ce îi deranjează.

  1. Dă-le autonomie

Vrei să controlezi totul? Le ceri să-ți spună despre fiecare sarcină pe care o fac în timpul zilei? Cel mai probabil, se simt asfixiați și cu prima ocazie își vor da demisia și își vor căuta alt loc de muncă. Spune-le ce să facă și lasă-i să facă ce i-ai rugat în stilul lor. Dacă le soliciți rapoarte zilnice sau întâlniri regulate le vei reduce drastic dorința de a lucra.

  1. Nu totul înseamnă muncă

Productivitatea este importantă, dar dacă te gândești doar la muncă și îi consideri pe ceilalți drept „distrageri” vei crea un mediu de lucru tensionat și neplăcut.

Din când în când, organizează activități recreative care să le permită să se relaxexe și să consolideze legăturile în echipă. Poate fi o ieșire la un restaurant, de exemplu. Tratează-ți angajații ca ființe umane și nu ca pe niște roboți.

  1. Oferă-le oportunități de dezvoltare

Dincolo de salariu și oferte bune, angajații vor să se dezvolte profesional. Oferă-le oportunitatea de a-și dezvolta abilitățile, precum și de a învăța lucruri noi, indiferent dacă au sau nu legătură directă cu zona lor. Oferă-le angajaților tăi posibilitatea de a deveni angajați valoroși pentru compania ta.

9.Permite-le să aibă program flexibil

Dacă ai încredere în abilitățile lor organizaționale, oferă-le posibilitatea de a-și gestiona programul pentru a-și satisface nevoile personale. Acest lucru, precum și posibilitatea de a lucra de acasă, se vor traduce într-o eficiență mai mare, precum și o motivație ridicată.

  1. Respectă-le timpul

Nimic nu poate fi mai frustrant decât să simți că timpul tău nu este apreciat. Îți poți imagina cum se vor simți angajații dacă întârzii la întâlniri, schimbi ora de cinci ori pe zi sau le ceri să rămână peste program pentru a finaliza o sarcină – care ar putea aștepta până a doua zi? Respectă-le programele, așa cum te-ai aștepta ca aceștia să le respecte pe ale tale.

Motivarea angajaților este foarte importantă, dacă vrei ca aceștia să fie din ce în ce mai productivi.

De asemenea, și sănătatea lor este importantă. De aceea, îți recomandăm să accesezi linkul: https://ro.linkedin.com/company/immune-building-standard., pentru a afla mai multe despre IMMUNE™, primul standard global de certificare open source care certifică nivelul de imunitate al mediului construit pentru a rezista provocărilor de sănătate prezente și viitoare și a minimiza impactul unei pandemii precum COVID-19 și alte amenințări bacteriologice sau toxicologice.

Succes în afaceri îți dorim!

blank