Parada de 1 Decembrie de la Bucuresti va avea loc tot la Casa Poporului. Lucrarile de la Arcul de Triumf nu au fost inca finalizate si din acest motiv s-a luat decizia ca parada sa fie in piata Constitutiei.ponta-muta-repetitiile-pentru-parada-de-1-decembrie-noaptea-ne-injura-bucurestenii-1

Defilarea va incepe la ora 11 si se anunta un spectacol de zile mari. Gen.maior Adrian Tonea -comandantul paradei a spus: „Antrenamentele s-au incheiat, avem convingerea ca suntem in masura sa prezentam o parada la cel mai inalt nivel. Si invitam cati mai mult bucuresteni dar si pe cei care sunt in trecere prin capitala la parada nationala”.

La parada de 1 Decembrie vor participa peste 2.600 de militari si specialisti, cu 360 de mijloace tehnice, din Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Roman de Informatii, Serviciul de Protectie si Paza, Serviciul de Telecomunicatii Speciale, Administraţia Natională a Penitenciarelor si Politia Locală Bucuresti.  Romanilor li se vor alatura si citeva detasamente din Bulgaria, Polonia, Republica Moldova, Statele Unite ale Americii si Turcia.

Citeste si...  Casa Poporului, subiectul unui reportaj CNN: "După o oră de vizitat, un turist vede doar 10% din construcție"

Sansele ca parada sa fie de succes sunt destul de mari daca luam in calcul si vremea buna  anuntata de meteorologi. Astfel sunt sanse mari ca si avioanele sa defileze la parada de maine.