Politic, Stiri, Ultima Ora

Vlad Hogea a făcut infarct la 37 de ani.

Fostul deputat PRM Vlad Hogea a murit la vârsta de 37 de ani în urma unui infarct.

hogea_1_550x300_92238200

Vlad Hogea a murit din cauza unui infarct la vârsta de 37 de ani, el fiind deputat în Parlamentul României în perioada 2000 – 2008, iar în 2005 a fost euroobservator la Parlamentul European. Vlad Hogea a avut mai multe apariţii la tv, el fiind şi realizatorul emisiunii „Filmul sau viaţa”.

„A plecat dintre noi un mare naţionalist, Vlad Gabriel Hogea, care pe 9 ianuarie 2015 ar fi împlinit 38 de ani. A plecat la cele veşnice subit, cu mult înainte de vreme, lăsând în urmă o familie sfâşiată de durere şi colegi de idei şi de credinţă care nu-l voi uita niciodată”, a scris deputatul Bogdan Diaconu.

„Fetiţa sa are numai câteva luni, dar într-o bună zi va înţelege moştenirea lăsată de Vlad Hogea şi va fi mândră de cel care a fost tatăl său…Îl plângem cu toţii pe cel care a plecat atât de tânăr dintre noi în a treia zi de Crăciun. Dumnezeu să-l odihnească”, a adăugat Diaconu!

A absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității „Al.I. Cuza”, din Iași în 1999, după care șiColegiul Național de Apărare, București, în 2003, cu lucrarea „Statele naționale în contextul globalizării”, profesorul îndrumător al său fiind senatorul PRM de Iași, controversatul istoricGheorghe Buzatu. A obținut un doctorat în istorie la Universitatea din Craiova în 2007, cu lucrarea „Relațiile româno-germane (1940-1944), reflectate în documentele din Arhiva M.A.E. al României” tot sub îndrumarea lui Gheorghe Buzatu.

A început activitatea politică în 1992, în gruparea naționalistă Partidul România Mare, condusă deCorneliu Vadim Tudor, unde a activat în organizația de tineret. Din rândurile acesteia, a fost promovat pe lista PRM la alegerile legislative din 2000, unde a obținut un mandat de parlamentar de Iași.

La alegerile din 2004, a fost ales din nou deputat din partea PRM, de data aceasta în județul Vaslui, deși a continuat să activeze în cadrul filialei ieșene a partidului. În preliminariile aderării României la Uniunea Europeană, a fost trimis în 2005 ca euroobservator la Parlamentul European.

În anul următor, Hogea a demisionat din PRM și s-a înscris într-un alt partid de orientare naționalistă, PNG-CD. După un an de activitate în cadrul PNG-CD ca vicepreședinte, a fost trecut al treilea pe lista de candidați la alegerile europarlamentare din 2007, după ce a renegat materialele publicate de el în trecut în România Mare, acuzând influențele nocive ale fostului partid. Liderului PNG-CD, George Becali, însă, a acuzat antisemitismul și xenofobia violentă a lui Hogea, și l-a exclus de pe listele de candidați. Din acest motiv, el a demisionat din partid, acuzând conducerea acestuia de ignoranță și s-a înscris în Partidul Conservator (PC).

În 2010, postul de televiziune Antena 2 aparținând trustului media controlat de liderul PC Dan Voiculescu, i-a dat spre realizare emisiunea Filmul sau viața?. A parasit si PC si s-a inscris in PP-DD, partidul extraparlamentar condus de patronul postului de televiziune OTV, Dan Diaconescu.

blank