Compania Vice Media a primit o finanțare printr-un împrumut în valoare de 250 de milioane de dolari din partea unui grup de investitori între care se numără și George Soros, arată Variety.

Finanțarea a fost acordată de 23 Capital, o companie financiară care care susține întreprinderi din domeniile sportului, muzicii și divertismentului, cu participarea Soros Fund Management, Fortress Investment Group și Monroe Capital, informează mediafax.ro.

“Odată cu această investiție de capital, planurile de dezvoltare pentru Vice se pot accelera, permițându-ne să punem în aplicare noua viziune strategică a companiei”, spune un reprezentant al Vice.

La începutul acestui an, compania Vice s-a confruntat cu o scădere a profitului și a fost nevoită să concedieze aproximativ 250 de angajați.

Compania orientată spre cultura tânără care are acum sediul în Brooklyn a fost lansată în 1994, sub forma unei reviste specializate în cultura punk din Montreal. În 2017, compania valora 5.7 miliarde de dolari.

Citeste si...  "România trebuie să oprească tranzitul teroriştilor din Statul Islamic". Declaraţia făcută reuniunea pe tema luptei împotriva terorismului

În urma acuzație că în cadrul companiei femeile sunt primite cu ostilitate, Vice a renunțat la mai mulți șefi asupra cărora plana suspiciunea de hărțuire sexuală. Compania a acceptat în luna aprilie să plătească în jur de 1,9 milioane de dolari pentru a rezolva printr-o înțelegere o acțiune în instanță, firma fiind acuzată că plătește în mod curent salarii mai mici femeilor decât le plătește bărbaților.

Compania susține că la nivel global numără 300 de utilizatori lunar pentru platforma sa. Numai în Statele Unite, Vice spune că are 110 milioane de cititori.