Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii CSM , urmează să decidă, în şedinţa de marţi, 15 ianuarie, avizarea revocării procurorului Lucian Onea de la Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti. Onea a condus DNA Ploieşti până anul trecut, când a fost pus sub urmărire penală şi suspendat din funcţie.

Joi, 10 ianuarie, procurorul-şef adjunct al DNA Nistor Călin, care exercită atribuțiile procurorului șef al DNA, a solicitat avizarea revocării lui Onea, „întrucât acesta și-a exercitat în mod necorespunzător atribuțiile specifice funcției deținute”.

Tot în şedinţa din 15 ianuarie, Secţia pentru procurori a CSM va lua în discuţie propunerea de prelungire a delegării în funcţia de procuror şef al Serviciului Teritorial Ploieşti al DNA a procurorului Nicolae Marin. Acesta ocupă funcţia de şef DNA Ploieşti din august 2018. Procurorul Marin a intrat în conflict cu Laura Codruţa Kovesi, în ultimele luni în care aceasta a condus DNA. După ce Kovesi a solicitat teste poligraf în DNA, pentru a afla cine a scurs în presă o înregistrare audio într-o şedinţă internă, Nicolae Marin a sesizat Inspecţia Judiciară, alături de Mihaiela Iorga Moraru şi Doru Ţuluş.

Citeste si...  Vezi ce decizie a luat Carmen Dan cu privire la stadionul Dinamo

Procurorii din CSM vor mai decide marţi asupra propunerii de delegare în funcţia de procuror şef al Serviciului registratură, grefă, arhivă şi relaţii cu publicul al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, a Danielei Dumitrache, procuror în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – nivel central.

Alte decizii se referă la prelungirea delegării în funcţia de procuror şef al Serviciului de combatere a infracţiunilor de corupţie împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene din cadrul Secţiei de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie din cadrul DNA a lui Constantin Claudiu Dumitrescu (Dumitrescu este fost şef al Departamentului de Luptă Antifraudă), dar şi delegarea în funcţia de procuror în cadrul DNA Timişoara a Simonei Troacă, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara. Simona Troacă a mai activat în cadrul DNA Timişoara, însă s-a întors la parchetul de la care provine pentru că nu îndeplinea condiţia de vechime. Între timp, aceasta a atins cei 10 ani vechime în magistratură.