Actualitate, Featured

Vesti bune de la Primăria Capitalei

Lucrurile par să fie din ce în ce mai clare în ceea ce privește proiectele pentru Gabrielei Firea pentru o Capitală

Planul de Mobilitate Urbana Durabila propus de Gabriela Firea contine proiecte care vor imbunatati vizibil viata oamenilor din Bucuresti si Ilfov.
Astfel, la inițiativa Gabrielei Firea, consilierii generali au aprobat, in sedinta de astazi, proiectul de Hotarare privind Planul de Mobilitate Urbana Durabila 2016 – 2030, un document strategic, care propune o viziune coerenta de dezvoltare in regiunea Bucuresti-Ilfov.

„Prin aprobarea Planului de Mobilitate Urbana Durabila, Primaria Municipiului Bucuresti si Consiliul Judetean Ilfov, vor putea accesa impreuna fonduri europene de pana la 220 de milioane de euro prin Programul Operational Regional, dintre care 150 milioane de euro vor fi folositi pentru reformarea transportului public. Este un document foarte asteptat de catre toti cetatenii zonei metropolitane extinse a Bucurestiului, si cuprinde proiecte care, odata realizate, vor contribui direct la cresterea calitatii vietii oamenilor” a spus Gabriela Firea.

Printre principalele proiecte ale Municipiului Bucuresti incluse in Planul de Mobilitate Urbana Durabila 2016-2030 se numara:
v introducerea de benzi de circulatie cu prioritate pentru transportul public pe o distanta de 25 km;
v achizitia de 100 troleibuze, 300 de tramvaie si 500 de autobuze, dintre care 300 electrice. Proiectul mai presupune si modernizarea infrastructurii de tramvai si extinderea acesteia cu 41 km de cale dubla, precum si reabilitarea a aproximativ 1800 de statii,
v constructia de parcari de tip Park & Ride la punctele cheie de intrare in oras,
v constructia de parcari subterane,
v amenajare si largire Prelungirea Ghencea,
v largire str. Jandarmeriei,
v reconfigurarea intregii zone de birouri Pipera – str. Fabrica de Glucoza, str. D. Pompeiu, str. Petricani, str. Andronache, sos. Colentina,
v amenajarea infrastructurii utilitare pentru biciclete (piste si locuri de parcare), precum si extinderea sistemului de inchiriere biciclete (bike-sharing),
v crearea de noi zone cu prioritate pentru pietoni si biciclisti in centrul orasului, concomitent cu modernizarea spatiul urban public si imbunatatirea conditiilor de accesibilitate pentru persoane cu mobilitate redusa,
v regandirea si extinderea sistemului de management al traficului.

O altă veste bună vine de la Spitalul Sfanta Maria. Acesta a fost inclus in Programul National de Transplant Pulmonar iar primarul general, Gabriela Firea a spus: „Ma bucur ca s-a facut lumina in acest caz! Am sustinut inca de la inceput ca transplantul pulmonar nu se realizeaza la Spitalul Sfanta Maria din cauze exclusiv birocratice. Iata ca acum s-a demonstrat ca in acest caz a fost rea-vointa din partea fostului guvern. Municipalitatea, impreuna cu Ministerul Sanatatii, au investit, de-a lungul timpului, aproximativ 10 milioane de euro pentru finantarea Clinicii de Transplant din cadrul Spitalului Sfanta Maria, astfel incat sa se creeze, in premiera nationala, conditiile pentru transplantul pulmonar! Apreciem toate colaborarile cu spitalele din Europa, dar ne dorim ca si noi sa avem in tara conditii ultramoderne in unitatile medicale. Ma bucur foarte mult ca, in cel mai scurt timp, romanii vor beneficia in Bucuresti de o unitate medicala realizata la standarde europene si nu vor mai fi nevoiti sa apeleze la clinici din strainatate pentru acest gen de transplant. Am declarat inca de la inceputul mandatului meu ca sanatatea reprezinta o prioritate pentru mine si echipa mea si ca vom depune toate eforturile ca spitalele administrate de Municipalitate sa reprezinte un model pentru sistemul sanitar romanesc”.

De asemenea, Edilul Sef a reamintit ca anul acesta se continua programul demarat anul trecut de dotare cu aparatura ultramoderna pentru cele 19 spitale si cabinetele scolare, cu o alocare de 15,5 milioane euro. Pentru investitii s-au prevazut 57 milioane euro – din care amintim finalizarea lucrarilor de la spitalele Gomoiu si Foisor – in valoare de 24 milioane de euro. Totodata, s-au prevazut sumele necesare pentru intocmirea studiului de fezabilitate pentru construirea unui spital metropolitan ultramodern, conform standardelor europene, cu aproximativ 2000 de paturi, investitie care se va situa in jurul valorii de 300 milioane de euro.

Ministrul Sanatatii, Florian Bodog, a anuntat, marti, ca Spitalul Sfanta Maria din Capitala a fost inclus in Programul National de Transplant Pulmonar. Astfel, in aceasta unitate medicala se vor putea face operatii de transplant pulmonar, dupa ce un ordin in acest sens va aparea in Monitorul Oficial, in urma aprobarii sale in sedinta de joi a Guvernului.

blank