URL scurt pentru acest articol: http://wp.me/p3Xcgf-XQT

Stabilitatea cursului valutar a fost aruncată în aer de Guvernul Grindeanu prin adoptarea pe ascuns a Ordonaței privind codurile penale și a proiectului de lege privind grațierea, decizie care a scos în stradă marți noaptea zeci de mii de români în zeci de orașe din România. Moneda EURO a explodat, miercuri dimineață, cursul ajungând în scurt timp la valoarea de 4,52 pe piața interbancară.

Guvernul Grindeanu a aruncat în aer stabilitatea cursului valutar, prin adoptarea pe ascuns a Ordonaței privind codurile penale și a proiectului de lege privind grațierea, decizie care a scos în stradă marți noaptea zeci de mii de români în zeci de orașe din România.

Citeste si...  Andreea Ibacka revine pe micul ecran

Scandalul politic și protestele de stradă, declanșate după adoptarea pe șest a Ordonanței de modificare a codurilor penale, au dus rapid la devalorizarea leului în raport cu principalele valute.

Moneda EURO a explodat, miercuri dimineață, cursul ajungând în scurt timp la valoarea de 4,52 pe piața interbancară. BNR anunțase, marți 31 ianuarie, un curs de 4,50 lei/euro.

Dolarul american scade ușor pe piața interbancară, la 4,19 lei, faţă de 4,20 lei, cursul BNR de ieri. Maximul istoric în faţa monedei naţionale (4,3504 lei/dolar) a fost atins pe 28 decembrie 2016.