Stabilitatea cursului valutar a fost aruncată în aer de Guvernul Grindeanu prin adoptarea pe ascuns a Ordonaței privind codurile penale și a proiectului de lege privind grațierea, decizie care a scos în stradă marți noaptea zeci de mii de români în zeci de orașe din România. Moneda EURO a explodat, miercuri dimineață, cursul ajungând în scurt timp la valoarea de 4,52 pe piața interbancară.

Guvernul Grindeanu a aruncat în aer stabilitatea cursului valutar, prin adoptarea pe ascuns a Ordonaței privind codurile penale și a proiectului de lege privind grațierea, decizie care a scos în stradă marți noaptea zeci de mii de români în zeci de orașe din România.

Scandalul politic și protestele de stradă, declanșate după adoptarea pe șest a Ordonanței de modificare a codurilor penale, au dus rapid la devalorizarea leului în raport cu principalele valute.

Moneda EURO a explodat, miercuri dimineață, cursul ajungând în scurt timp la valoarea de 4,52 pe piața interbancară. BNR anunțase, marți 31 ianuarie, un curs de 4,50 lei/euro.

Dolarul american scade ușor pe piața interbancară, la 4,19 lei, faţă de 4,20 lei, cursul BNR de ieri. Maximul istoric în faţa monedei naţionale (4,3504 lei/dolar) a fost atins pe 28 decembrie 2016.