Fostul șef de cabinet al lui Sorin Blejnar, Codruț Marta este de negăsit de mai bine de 3 ani. Dispariția lui este similara cu cea a Elodiei Ghinescu, iar șansele ca acesta să fie găsit sunt foarte mici.

codrut marta
Codruț Marta este dat în urmărire internaționala dupa ce acesta a disparut în 2012. S-a emis mandat de arestare pentru complicitate la evaziune fiscală și constituire a unui grup infracțional organizat. De când a dispărut nu mai știe nimeni nimic de el iar anchetatorii spun că cel mai probabil acesta a murit.
“Nu-i vor mai gasi niciodata cadavrul, asta este parerea mea. Si spun asta pentru ca in ultimii ani s-au facut eforturi uriase pentru identificarea acestuia, viu sa mort. Rand pe rand, au picat toate pistele”, a spus un ofiter criminalist.

Citeste si...
Kovesi spune pe ce se bazează acuzarea în dosarul lui Corlăţean

Este posibil ca acest caz să fie finalizat la fel ca si cel al Elodiei doar că la Codruț Marta nu este nimeni suspect de dispariția acestuia. “Se va proceda la declararea judecatoreasca a mortii in cazul lui Codrut Marta, la fel ca si in cazul Elodiei Ghinescu. Numai ca, spre deosebire de cazul de la Brasov, aici nu exista vreun suspect”, a completat ofițerul criminalist.
Codrut Marta și fostul său șef, Sorin Blejnar sunt cercetați într-un dosar de evaziune fiscală în valoare de peste 15 milioane de euro. Conform procurorilor, aceștia ar fi initiat un amplu mecanism evazionist pentru a nu plăti accize pentru aproximativ 5.000 de tone de motorină achiziționate în regim suspensiv și comercializate pe piața internă.