Zeci de mii de opozanți ai uniunii civile între persoanele de același sex au manifestat sâmbătă la Roma împotriva unei propuneri de lege discutate în prezent în parlament, relatează AFP, citată de Agerpres. Italia este ultimul mare stat din Europa Occidentală în care cuplurilor homosexuale nu li se recunoaște niciun statut.

„Cât mai multă lume trebuie să participe, amintiți-vă că este singura armă de care dispunem”, a declarat vineri organizatorul așa-numitei „Zile a familiei”, Massimo Gandolfini. „O societate care nu mai are limite este o societate care înnebunește”, a spus Gandolfini în fața copiilor, părinților și bunicilor adunați la protestul din orașul etern.

Susținătorii propunerii de lege privind uniunea între persoanele de același sex, pe care Senatul italian a început să o examineze joi, au manifestat sâmbăta trecută în Italia pentru a trezi țara și a cere protecție pentru cuplurile de același sex și copiii lor.

Citeste si...
Un șerif din Arizona a ignorat restricțiile și carantina și s-a trezit infectat cu coronavirus

Opozanții proiectului de lege Cirinna, după numele senatoarei care l-a depus, afirmă că vor în primul rând să apere drepturile și viitorul copiilor care, afirmă ei, au nevoie de un tată și de o mamă.

În forma actuală, textul, rezultat în urma unei medieri parlamentare, prevede instituirea unei uniuni înregistrate de un ofițer al stării civile între persoane de același sex, care se angajează la o viață comună de fidelitate, la sprijin moral și material reciproc.