Iancu Mitracu, fost fotbalist in prima liga la Dinamo, Victoria si Unirea Alba Iulia, a murit, duminica, in timpul unei miute cu pritenii. Fostii colegi vorbesc despre disparitia lui “Iani”: “Era perfect sanatos, insa s-a prabusit si s-a stins”

61610907

Dramele din fotbalul romanesc continua. Disparitia lui Nicolae Manea a intristat toata suflarea rapidista, dar si pe fanii rivalelor traditionale ale formatiei de sub Podul Grant. In fata mortii, cu totii s-au unit si au transmis condoleante familiei gloriei din Giulesti si s-au solidarizat cu suporterii echipei pe care fostul atacant a sluhjit-o aproape taoata viata, atat ca jucator, antrenor sau conducator.

Din pacate, cu o zi inainte ca Nae Manea sa intra in “galeria din ceruri”, asa cum le place suporterilor visinii sa spuna, un alt fost fotbalist care in trecut a evoluat pe prima scena a fotbalului romanesc a trecut in nefiinta.

Este vorba de Iancu Mitracu (53 ani) fost component al echipelor Dinamo, Victoria Bucuresti sau Unirea Alba Iulia. Daca in cazul lui Manea moartea a survenit dupa o lunga suferinta, Mitracu s-a stins intr-o clipa, in urma unui infarct. Ca o ironie a sortii, Iani, asa cum il stiau toti apropiatii, si-a dat ultima suflare chiar pe terenul de fotbal.

Impreuna cu mai multi fosti colegi de la echipa Unirea Alba Iulia, Mitracu a organizat o partida de fotbal, un meci obisnuit intre prieteni. La scurt timp dupa ce a inceput jocul, Iani s-a lasat pe vine, s-a sprijinit de un gard si s-a prabusit. Colegii au incercat sa-i acorde primul ajutor, insa nu s-a mai putut face nimic, chiar daca medicii ajunsi la fata locului l-au resuscitat mai multe zeci de minute.

61610910

“Sunt suparat. Am pierdut un prieten, un om extraordinar. El a lucrat mult timp ca politist, nu avea probleme medicale, mai ales ca avea nevoie de viza medicala pentru a profesa. Nu inteleg cum a fost posibil! Toti cei din Alba suntem socati. S-a stins pe terenul de fotbal. El era cel care organiza aceste partide. Dumnezeu sa-l ierte!”, a spus Cornel Talnar, prieten cu Mitracu.

Florian Nedelcu a fost coleg de camera cu Iancu la Dinamo, Victoria si Unirea Alba Iulia. Acesta a ramas socat cand a aflat de disparitia prietenului lui. “Am pus mana pe telefon si am sunat pe numarul lui. Mi-a raspuns fiica lui, iar atunci mi-am dat seama ca e adevarat! Nu pot sa inteleg, cred ca este un blestem pentru unii fotbalisti, sa moara chiar pe terenul de fotbal. Dumnezeu sa-l ierte”, a spus Nedelcu.

Citeste si...
Madonna vrea ca lumea sa-si bage picioarele in ea!