Doi polițiști din Prundeni au ajuns la spital în noaptea de marţi spre miercuri, după ce au fost agresaţi de mai multe persoane în faţa unei gospodării din localitate, în timp ce urmăreau un şofer care nu a oprit la semnalele lor.

Un clan de romi a bătut măr niște polițiști aflați în misiune

Procurorii vâlceni au dispus începerea urmării penale pentru două persoane, pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj, lipsire de libertate în mod ilegal şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor în cazul a două persoane bănuite de agresarea celor doipolițiști din Prundeni.

Un clan de romi a bătut măr niște polițiști aflați în misiune

Printr-un comunicat de presă, transmis miercuri de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea, procurorii au anunţat că persoanele bănuite de comiterea faptelor au fost identificate la Slatina, judeţul Olt, fiind aduse la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Drăgăşani pentru efectuarea actelor de urmărire penală.

Agesorii au fost prinși pe raza județului Olt, potrivit sindicaliștilor Europol, care au oferit mai multe detalii revoltătoare despre caz.

“Se pare că după ce i-au deposedat de arme și i-au sechestrat într-o curte a imobilului, rromii au îndreptat pistoalele înspre poliţişti iar unul dintre ei ar fi apăsat şi trăgaciul doar că încărcătorul era gol, polițistul folosind toate cartuşele pe parcursul urmăririi!

Poate îşi dă două palme în oglinda ministrul Vela şi începe să discute despre adevăratele probleme ale sistemului, nu despre “rebrenduirea” Poliției Române. Nu de alta, dar până să dăm “frumos” pe sticla, am vrea să rămânem în viața după fiecare schimb de muncă”, transmite Sindicatul Europol într-un comunicat.

Cei doi poliţişti se aflau în misiune pe Drumul Naţional 64 (Râmnicu Vâlcea – Drăgăşani) şi au încercat să oprească o autoutilitară, însă şoferul nu s-a conformat şi şi-a continuat drumul, agenţii fiind nevoiţi să facă uz de armamentul din dotare, potrivit Agerpres.

Citeste si...
Nelu Tătaru spune că transportul navetiștilor constituie focar de COVID

“La data de 20 noiembrie, în jurul orei 1,00, poliţişti din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Prundeni, aflându-se în misiune pe Drumul Naţional 64, au efectuat semnal regulamentar de oprire a unei autoutilitare, moment în care conducătorul auto nu s-a conformat, continuându-şi deplasarea. Poliţiştii au plecat imediat în urmărirea autoutilitarei, aceştia efectuând 9 focuri de armă în plan vertical, în vederea determinării conducătorului auto să oprească, lucru pe care acesta nu l-a făcut”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea, Cătălin Udrea.

Acesta a precizat că urmărirea a continuat mai mulţi kilometri, şoferul autoutilitarei oprind în cele din urmă în faţa unei locuinţe din satul Călina, unde îl aşteptau alte câteva persoane care au sărit la bătaie în momentul în care i-au văzut pe poliţişti că se apropie.

″În timp ce poliţiştii s-au deplasat către autoturism, au fost agresaţi de către şofer şi alte persoane aflate la faţa locului. Imediat, în sprijinul poliţiştilor a sosit un alt echipaj din cadrul Poliţiei municipiului Drăgăşani. Facem precizarea că, în timpul altercaţiei, armamentul poliţiştilor a căzut, dar acesta a fost recuperat şi se află în custodia IPJ”, a mai spus reprezentantul IPJ Vâlcea.

Cei doi agenţi de poliţie au fost transportaţi la spital, iar mai multe persoane implicate în altercaţie au fost duse la audieri. Cazul a fost preluat de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Drăgăşani care continuă cercetările pe numele agresorilor, care între timp au şi fost identificaţi şi urmează să fie prezentaţi instanţei pentru dispunerea de măsuri legale.