Ce efect poate avea asupra omenirii?!

soare

Activitatea Soarelui a scazut la cea mai mica intenstitate din ultimul secol, oamenii de stiinta fiind uluiti de acest aspect. Ciudat este că tot ei sustin ca planeta poate intra intr-o era glaciara scurta. Destul de greu de imaginat acest lucru!

„Sunt fizician in domeniul solar de 30 de ani si nu am vazut niciodata asa ceva. Daca te uiti inapoi cand Soarele a fost la fel de inactiv trebuie sa te intorci in timp aproximativ 100 de ani”, spune specialistul Richard Harrison, conform news.com.au. El este seful departamentului de fizica spatiala de la laboratorul Rutherford Appleton, din Oxfordshire, Marea Britanie.

Acest aspect este incredibil, caci Soarele a intrat in maximul ciclului lui de 11 ani, activitatea astrului nostru fiind, teoretic, mai intensa acum. Dupa acest „maxim solar” urmeaza o perioada de activitate solara minima.

Expertul Mike Lockwood, de la Universitatea din Reading, Marea Britanie, spune ca Soarele poate deveni din ce in ce mai linistit. El compara situatia de acum cu cea de la sfarsitul secolului al XVII-lea, atunci cand Soarele a intrat intr-o faza deosebit de linistita, cunoscuta sub numele de „Maunder Minimum”.

Atunci, acea perioada solara a coincis cu ierni foarte friguroase inregistrate in Europa, iar Marea Baltica si fluviul Tamisa au inghetat. Multi au spus despre acea perioada ca a fost o adevarat Mini-Era Glaciara. Toţi marii cercetători uită să precizeze că în epoca aceea o altă cauză a dus, însă, la răcirea atmosferei pământului, respectiv erupţia unui vulcan în Islanda. Vulcanul a erupt o perioadă lungă, iar cenuşa rezultată a acoperit cerzul din vestul Europei preţ de câţiva ani…

Acum, expertii se tem de o noua perioada similara cu cea din secolul al XVII-lea. Profesorul Lockwood spune ca frigul de atunci se poate repeta, Europa fiind cel mai expus continent in fata unui asemenea pericol. Astfel, iernile pe care le vom avea pe continentul nostru pot fi din ce in ce mai reci.

 

 

Citeste si...
Băsescu, despre lansarea lui Ponta: Seamănă leit cu ce am văzut la Kim Jong-Un

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.