Oamenii de stiinta de la Universitatea din Oxford au descoperit ca un fund mare este si un fund sanatos. Acesta pare sa fie benefic mintii si trupului tau.

media_142071871011653700

Cercetatorii au aflat ca persoanele a caror grasime corporala se concentreaza pe coapse si pe posterior au mai multe sanse sa produca hormonii care sa metabolizeaza zaharul. In schimb, au putine sanse sa aiba colesterol mare, boli de inima si diabet.

Persoanele care au grasimea corporala in jurul abdomenului au mai multe sanse sa aiba probleme de sanatate relationate cu obezitatea. Acest tip de grasime este mai activa din punct de vedere metabolic si trimite componente grase in tot corpul tau. Atunci cand grasimea din jurul abdomenului se pierde , se elibereaza citokine, proteine care fac legatura intre celule si sunt relationate cu inflamatiile din corp, boli de inima, diabet si obezitate.

Grasimea stocata in partea de jos a corpului este mai stabila si elibereaza mai putine citokine. Ceea ce inseamna ca se pierde si mai greu.

Exista dovezi care relationeaza un posterior mare cu inteligenta sporita. In plus, se pare ca durata de viata a persoanelor cu un posterior mai mare este mai lunga.

Citeste si...
Mădălina Ghenea îl face gelos pe Gerard Butler?!