Tot mai mulți turiști s-au plâns în ultima perioadă de condițiile insalubre de pe litoralul românesc și tot mai mulți turiști au au acuzat probleme grave de sănătate după ce au intrat în mare.

Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică au efectuat noi analize de laborator şi au arătat că cei mai mulţi dintre turişti folosesc Marea Neagră pentru necesităţile fiziologice. În urma acestor teste, cercetătorii au descoperit prezenţa mai multor bacterii periculoase.

Conform rezultatelor, în zonele de îmbăiere de pe litoral există Escherichia coli (E.coli), dar şi mai multe tipuri de enterococi. E.coli este o bacterie larg răspândită în natură, care se găseşte în mod normal în intestinul omului şi animalelor. Această bacterie este principala cauză a unor boli diareice şi infecţii urinare. Enterococul face parte şi el din flora intestinală a sistemelor digestive ale aproape tuturor organismelor vii.

Citeste si...  Românii nu se sperie de Brexit. Marea Britanie, destinația preferată a emigranților

Potrivit documentului publicat de Direcţia de Sănătate Publică Constanţa, cea mai mare concentraţie de E.coli a fost depistată la punctul de recoltare Saturn I – Plaja ADRAS, cu 132 unităţi, următoarea pe listă fiind Cordon Venus – Saturn 2 – Plaja Actetis cu 121 de unităţi, iar pe locul 3 este apa din zona Venus I – 2 Hotel Afrodita, cu 91 de unităţi.