Pielea mixtă este un tip de piele foarte des întâlnit și este, de asemenea, unul dintre cele mai dificile de îngrijit, deoarece are zone foarte diferite.

Acest tip de piele are și zone grase și zone mai uscate, motiv pentru care este dificil de îngrijit în mod corespunzător, astfel încât să fie în cea mai bună stare. Cu toate acestea, cu o îngrijire adecvată se poate găsi echilibrul de care are nevoie acest tip de piele.

Pielea mixtă este un tip de piele care necesită îngrijire specifică ca și în cazul altor tipuri de piele. Mai întâi trebuie să aflăm dacă pielea noastră este de acest tip, apoi trebuie să îi oferim îngrijirea necesară, astfel încât să fie în cea mai bună stare posibilă.

Ce este pielea mixtă

Pielea mixtă se caracterizează prin prezența unor zone de piele grasă și zone mai uscate, ceea ce face alegerea produselor foarte dificilă, deoarece ceea priește zonei cu exces de grăsime nu priește zonelor uscate și invers. De obicei este vorba despre așa-numita zonă T, care este zona frunții, nasului și bărbiei. În această zonă se acumulează mai multă grăsime și mai multe impurități. Nu este predispusă la atât de multă acnee ca pielea grasă, dar pot apărea puncte negre și impurități în zona T. Prin urmare, trebuie să folosim produse specifice și să avem grijă de față într-un mod diferit.

Folosire unor măști diferite

În mod normal, cumpărăm o mască facială pentru întreaga față, dar în cazul pielii mixte există zone foarte diferite pe pielea feței. Este posibil să nu găsim măști care să se adapteze la cele două zone, astfel încât trebuie să cumpărăm mai multe măști diferite și să le combinăm pentru a obține rezultate mai bune. Putem folosi o mască pentru tenul gras în zona T și alta  hidratantă în zona obrazului, care este mai uscată și are nevoie de alt tip de îngrijire.

Citeste si...
AMBASADOR pentru România. Unul din cei mai renumiţi fotografi ai National Geographic, Andrew Evans, fermecat de Bucureşti

Mască de argilă verde pentru zona T

Una dintre măștile care rezolvă cel mai bine problema grăsimilor și impurităților este cea din argilă verde. Această argilă poate fi achiziționată sub formă de pulbere și amestecată cu apă caldă pentru a face o pastă ușor de întins. Trebuie aplicată pe cea mai grasă zonă a feței și lăsată jumătate de oră. Această mască ajută la producerea unei cantități mai mici de grăsime și, de asemenea, la rafinarea porilor și prevenirea apariției tuturor acelor puncte negre și impurități în zonă. Rezultatul este o piele mai curată, mai puțin grasă.

Mască hidratantă pentru obraji

În zona obrajilor este posibil să observăm uscăciune, prin urmare, în această zonă avem nevoie de o mască hidratantă. Putem folosi ingrediente naturale pe care le vom găsi cu ușurință, cum ar fi uleiul de cocos sau mierea, care ajută la hidratarea pielii. În această zonă putem aplica întotdeauna o cremă hidratantă mai profundă sau uleiuri naturale care ajută la menținerea pielii în stare bună și la evitarea pielii uscate și strânse.

Curățare profundă, dar blândă

Produsele de curățare sunt foarte importante în cazul pielii mixte, deoarece trebuie să îndepărteze grăsimea fără a deteriora pielea în zona sa cea mai uscată. Prin urmare, ar trebui să alegem un produs de curățare bun, care să fie blând în același timp. Un produs indicat este apa micelară. Această apă elimină impuritățile și servește ca tonic în același timp. Îndepărtează machiajul și este delicat cu pielea fără a o usca sau strânge. Este un produs perfect pentru pielea mixtă, curăță fără să usuce.

În ceea ce privește îngrijirea pielii din celelalte părți ale corpului, este indicat ca în această perioadă să achiziționăm un gel de duș cu puternic efect antibacterian și emolient, capabil să curețe pielea în profunzime. Și dacă vrem să ne răsfățăm și simțurile cu un parfum de calitate putem alege un parfum Moschino.