Un tânăr în vârstă de 16 ani din judeţul Caraş-Severin a murit la spital, în noaptea de miercuri spre joi, după ce fratele mai mare l-a împuşcat din greşeală în timp ce erau la vânătoare, transmite corespondentul Mediafax.

Incidentul a avut loc miercuri seara, într-o zonă situată între localităţile Iaz şi Ciuta, din judeţul Caraş-Severin.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean de Poliţie Caraş-Severin, un tânăr  în vârstă de 27 de ani a sunat la 112 pentru a anunţa că şi-a împuşcat fratele mai mic, de 16 ani, din greşeală, în timp ce se aflau la vânătoare. Victima a fost transportată la spital, unde a murit din cauza leziunilor suferite, în noaptea de miercuri spre joi.

„Din primele verificări a rezultat faptul că în data de 14 august, apelantul, un bărbat de 27 de ani ar fi plecat cu un autoturism, împreună cu fratele său şi cu încă un bărbat, la vânătoare, într-o zonă situată între localităţile Iaz şi Ciuta, având asupra lor o armă de vânătoare, deţinută legal de acesta. Ajungând în proximitatea locului de vânătoare, bărbatul de 27 de ani, având asupra lui arma de vânătoare, ar fi coborât din maşină împreună cu fratele său, şi s-ar fi poziţionat într-un lan de porumb, cu scopul de a aştepta vânatul. La un moment dat, acesta ar fi observat mişcare în lan şi crezând că este vânat, ar fi tras cu arma de vânătoare în direcţia respectivă, moment în care ar fi auzit vocea fratelui său, strigând că l-a împuşcat”, a anunţat IPJ Caraş-Severin.

Citeste si...
Tânăr de 18 ani, călcat de tren în timp ce vorbea la telefon

Poliţiştii au stabilit că bărbatul de 27 de ani care l-a împuşcat pe fratele său avea permis de port armă.

De asemenea, oamenii legii au ridicat, în continuarea cercetărilor, două arme de vânătoare şi telefoane mobile.

Cadavrul tânărului de 16 ani a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală pentru necropsie.

În acest caz, a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, în care se fac cercetări.