Procurorii DICIOT și polițiștii au făcut 37 de percheziții în București și județele Ilfov și Constanța, într-un caz de contrabandă cu țigări. Doi frați sunt bănuiți că gestionează grupări infracționale ce vând țigări de contrabandă în două locuri din Piața Reșița. Traficanții de țigări sunt membri ai clanului Văncică.

Anchetatorii bănuiesc că în zona Piața Reșita din București, Sector 4, activează două grupări de traficanți de țigări, al căror nucleu este reprezentat de doi frați, care comercializează țigări fără marcaj fiscal, provenite, de regulă, din Republica Moldova și care ar fi introduse ilegal în România cu sprijinul unor cetățeni moldoveni.

Traficanții de țigări din Piața Reșița, din Capitală, în atenția anchetatorilor

Activitățile de comercializare a țigărilor provenite din contrabandă sunt desfășurate în două „puncte de desfacere”, poziționate strategic la extremitățile Pieței Reșița.

Astfel, unul dintre ei coordona activitatea infracțională de comercializare a țigărilor de contrabandă ce se desfășura la o garsonieră pe care o deține la parterul unui bloc din apropierea pieței. El era sprijinit de alte persoane care în momentul în care în zonă îşi fac apariţia organele de poliţie, îl anunţă pentru a închide fereastra.

Pe de altă parte, celălalt lider coordona activitatea infracţională de comercializare a ţigărilor de contrabandă ce se desfăşura într-un spaţiu comercial aflat pe exteriorul complexului din Piaţa Reşiţa, în care funcţionează aparent un amanet. Și la acest punct de desfacere sarcinile membrilor grupării sunt foarte bine stabilite, în sensul că, în timp ce una dintre persoane se afla în interiorul amanetului şi vindea ţigări de contrabandă pe fereastra uşii de acces în amanet, ceilalţi stăteau afară în stradă şi abordau potențialii clienți, pe care îi îndrumau să cumpere ţigări.

Totodată, cei aflaţi în afara amanetului asigurau zona şi îl anunţa de fiecare dată (de cele mai multe ori prin intermediul unei staţii de emise recepţie) pe cel aflat în interior despre eventuala prezență în zonă a organelor de poliție.

Activitatea de comercializare a țigaretelor se desfășoară și aici după un program strict, începând cu ora 08:00 și până în jurul orei 19:00, existând, de asemenea, o medie de aproximativ 200 de clienți pe zi.

Prețul unui pachet de țigarete este de aproximativ 10 lei.

La sediul DIICOT – Structura Centrală vor fi aduse pentru audieri 26 persoane.


Citeste si...
24 de milioane lei este cuantumul amenzilor aplicate de polițiști în Ajun și în prima zi de Craciun