Din ce în ce mai mulți oameni au început să vorbească despre uleiurile esențiale, acestea devenind un subiect foarte popular în zilele de azi.

„Am privit cu foarte mare scepticism uleiurile esențiale la început, dar cum am descoperit cât pot fi de benefice și cât de multe probleme pot rezolva, am fost de-a dreptul impresionată.” ne-a spus Alina, o tânără ce folosește uleiuri esențialede mai bine de câțiva ani.

Însă, pentru a avea parte de toate aceste beneficii, este esențial să descoperiți o companie care produce uleiuri esențiale de cea mai bună calitate, uleiuri esențiale naturale care să-și păstreze toate proprietățile nutritive. Dar, mai întâi de toate, să clarificăm în primul rând ce sunt cu adevărat uleiurile esențiale!

Ce sunt uleiurile esențiale?

Aceste substanțe extraordinare au o istorie de câțiva mii de ani și erau folosite pentru a trata totul, de la o rană infectată până la ciumă. Există 188 de referințe la uleiurile esențiale în Biblie. Uleiurile esențiale au fost chiar parte din ingredientele folosite de vechii egipteni în procesul de îmbălsămare pentru mumificare.

Uleiurile esențiale au fost folosite tradițional și în medicina greacă, romană și chineză, deși metodele de extracție în vremurile antice au fost cu siguranță diferite de cele ale proceselor de distilare de înaltă tehnologie din ziua de astăzi.

Deci, ce sunt uleiurile esențiale și ce le face atât de atractive și de utile, înafară de mirosul frumos?

Iată câteva lucruri interesante despre uleiurile esențiale

Se estimează că numai 10% din regnul vegetal a fost evaluat pentru uleiurile esențiale pe care le conțin. În fiecare an sunt descoperite și identificate tot mai multe plante  din care s-ar putea obține uleiuri esențiale benefice în scopuri terapeutice.

Termenul „ulei esențial” este o denumire greșită, deoarece din punct de vedere tehnic ele nu sunt uleiuri. Acestea conțin compuși de plante foarte concentrați, dar pentru că nu conțin acizi grași (ceea ce face ca petrolul să fie un ulei), ei nu sunt de fapt un ulei.

Citeste si...  Esti atrasa de barbati care iti frang inima?

Uleiul esențial există în plante pentru a le ajuta să fie mai rezistente la invazia bolilor și a insectelor. Aceste uleiuri se găsesc în semințe, frunze, tulpini, coajă, rădăcini, fructe și flori ale plantelor.

Producția totală de ulei esențial al plantelor este, în general, destul de scăzută; rar depășește un procent. De exemplu, este nevoie de circa 22 kg (9,9 kg) de petale de trandafir pentru a face doar 0,16 oz (5 ml) de ulei esential de trandafir.

Fiecare ulei esențial este compus din sute de compuși diferiți cunoscuți sub numele de substanțe fitochimice. De exemplu, uleiul de lavandă conține aproximativ 200 de substanțe fitochimice!

Fitochimicalele din uleiurile esențiale se încadrează în 13 tipuri sau categorii și fiecare este responsabil pentru o parte din acțiunea terapeutică a uleiului respectiv. Categoriile includ: terpene, fenoli, alcooli, aldehide, eteri, esteri, cetone, acizi carboxilici, oxizi, lactone, cumarine, alcani și furanoizi.

Moleculele esențiale de ulei sunt unice prin faptul că au capacitatea de a penetra membranele celulare și difuzează în piele, țesuturi și sânge. Ei pot călători în tot corpul în doar câteva minute, fie aplicați pe piele, fie prin inhalare și sunt metabolizate de organism ca și alți nutrienți.

Uleiurile esențiale sunt cunoscute sub numele de compuși volatili, ceea ce înseamnă că, atunci când sunt expuși la aer, sunt expulzați ca gaz. De aceea puteți mirosi atât de repede un ulei, după ce ați luat capacul.

Încă nu te-ai decis ce ulei esențial ar fi mai potrivit pentru tine? Site-ul Bio Boom îți oferă toate detaliile necesare!