Life

Tehnologia No Frost – Cum Functioneaza Si Cu Ce Ne Ajuta

Frigiderul a fost o inventie foarte importanta pentru oameni, iar in zilele noastre se intampla destul de rar sa intalnesti o casa unde un asemenea aparat electrocasnic nu este disponibil, fie modele mai vechi, fie variante tip No Frost. Alternativa ar fi consumul alimentelor nou achizitionate intr-o perioada scurta de timp, mai ales pe timpul verii, iar acest lucru ne-ar face viata mai dificila chiar si decat lipsa unei masini de spalat rufe.

O perioada foarte lunga de timp, frigiderele au avut si o problema totusi, faptul ca gheata se forma in interiorul lor, ca rezultat al aerului rece constant suflat acolo, in combinatie cu momentele in care usa este deschisa. Condensul se formeaza, apoi se transforma in gheata, depunandu-se pe peretii aparatului frigorific, fie ca vorbim de un frigider sau un congelator.

La 6-12 luni, aparatul frigorific acumuleaza destul de multa gheata, si este necesara oprirea sa, scoaterea tuturor alimentelor din interior, decongelarea, curatarea si apoi repunerea in functiune. Se pierde o zi cu aceasta activitate de intretinere a aparatului frigorigic, timp in care alimentele din interior raman neprotejate. Din acest motiv, este in general indicat ca dezghetarea sa se faca pe timpul iernii, astfel incat alimentele sa poata fi stocate in balcon sau intr-o incapere mai racoroasa.

Pana la urma, solutia a venit sub forma tehnologiei No Frost, impreuna cu diversele forme in care aceasta mai apare, inclusiv Less Frost. Dupa cum se intelege si din numele sau, aceasta tehnologie nu mai permite ca gheata sa se formeze in interior. Astfel, beneficiem de intreaga putere a frigiderului sau congelatorului, fara sa trebuiasca sa il dezghetam periodic.

Cum functioneaza tehnologia No Frost

Aparatele care au tehnologia No Frost reusesc sa opreasca formarea de gheata, asigurand in acest scop un flux normal de racire in interior. Mecanismul nu este unul foarte dificil. Se foloseste un senzor de temperatura, o bobina pentru incalzire si un temporizator. De cateva ori pe zi, acea bobina porneste si elimina gheata ce se depune pe bobina de racire, nepermitand acesteia sa se depuna intr-un strat prea mare. Apa rezultata din acea gheata este colectata intr-un recipient special, ce va necesita golire periodica.

De ce sa alegem aparate frigorifice cu No Frost

In primul rand, scapati de necesitatea dezghetarii periodice a aparatului frigorific, iar alimentele nu mai stau neprotejate in acea perioada.

Apoi, acea gheata care se depune pe bobina de racire tinde sa ii faca viata mai grea, iar consumul de energie este mai mare. Tehnologia No Frost poate deci sa reduca consumul de curent electric al frigiderului.

Gheata nefiind depusa pe peretii aparatului, in special cand vorbim de congelator, aveti tot timpul mai mult spatiu pentru stocarea alimentelor.

In sfarsit, ar mai fi si faptul ca alimentele din congelator nu mai au straturi de gheata formate pe ele, iar pachetele nu se mai lipsesc unul de celalalt. Sunt mult mai usor de manevrat, iar procesul lor de dezghetare va fi si el mai rapid.

blank