Deznodământul în cazul Sorinei, copila de opt ani adoptată de un cuplu de români stabiliţi în Statele Unite, întârzie. Magistraţii care ar fi trebuit să stabilească joi dacă fetiţa poate părăsi România au amânat decizia pentru săptămâna viitoare, mai exact pentru 3 iulie.

Procurorul general Bogdan Licu a transmis, luni, o ordonanţă Tribunalului Mehedinţi prin care a cerut interzicerea părăsirii teritoriului României de către fetiţa de opt ani.O cerere pe care pe părinţii adoptivi ai Sorinei şi avocata Familiei o consideră nejustificată. Iată ce au spus. 

Clara Istrate, avocata familiei Săcărin: „Familiei Săcărin nu i s-a comunicat, deși am cerut și la Tribunalul Mehedinți și la Judecătoria Drobeta, să mi se comunice acțiunea făcută de procurorul general. Nu mi s-a comunicat. E absolut nejustificată încercarea de a se lua această măsură, atâta timp cât Sorina nu deține un pasaport.”

Citeste si...  Dezvăluire! Andra are apucături de... masochist?!

Gabriel Săcărin, tatăl adoptiv al Sorinei: „A opri pe cineva să nu iasă din țară, din câte am înțeles eu, nu se poate face decât de un procuror, dacă există fapta penală a persoanei. Sorina n-a făcut nicio faptă penală.”