„Nu am vrut să înclin balanţa”

 tariceanu

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, luni, după şedinţa Birourilor Permanente reunite în care s-a stabilit calendarul dezbaterii moţiunii de cenzură, că s-a abţinut la vot pentru că nu a vrut să încline balanţa într-o direcţie sau alta, din calitatea sa de indepedent.

Călin Popescu Tăriceanu a explicat că punctul principal la şedinţa Birourilor reunite ale celor două Camere ale Parlamentului a fost stabilirea calendarului moţiunii de cenzură depuse de PNL.

„Au fost două puncte de vedere: al iniţiatorilor, care doreau o dezbatere cât mai rapidă, în această săptămână şi al majorităţii, care a propus un calendar mai relaxat, în final stabilindu-se ca săptămâna aceasta, joi, la ora 12,00, să se citească moţiunea în plenul reunit, iar luni, la ora 14.00, să aibă loc dezbaterea moţiunii de cenzură”, a spus el.

Iniţial, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat că moţiunea va fi dezbătută lunea viitoare, începând cu ora 16.00.

Despre votul de abţinere din şedinţa Birourilor reunite ale Parlamentului, Călin Popescu Tăriceanu a spus că acest lucru nu înseamnă că este sau nu de acord cu o astfel de propunere.

„Am dreptul să votez cum consider, într-o astfel de dezbatere, ţinând cont că eu sunt independent, nu am vrut să înclin balanţa într-o direcţie sau alta, aşa încât am lăsat majoritatea şi iniţiatorii să hotărască”, a menţionat el.

Întrebat dacă Birourile reunite nu puteau da o decizie privind interpretarea Regulamentului, în privinţa citirii şi dezbaterii moţiunii de cenzură, preşedintele Senatului a spus că există două prevederi în articolul 92, prima care spune că prezentarea moţiunii se face Birourilor permanente reunite, în ziua în care Birourile s-au putut reuni în cvorum.

„Săptămâna trecută din păcate nu a existat cvorum de lucru în Birourile reunite. Una din interpretări a fost că din acest moment decurg cele cinci zile menţionate în articolul 95, privind activităţile comune ale Camerei şi Senatului şi s-a votat în consecinţă. Celălalt punct de vedere era că termenele decurg de la data depunerii şi înregistrării moţiunii. Până la urmă s-a tranşat prin vot”, a mai spus Tăriceanu.

 

 

 

 

Citeste si...  Lupte de strada, cu oua si pietre