Problemele sociale corupţia, şomajul şi sărăcia şi nu schimbările climatice, sunt cele mai mari temeri ale generaţiei care s-a născut la sfârşitul mileniului trecut, aşa-zişii ‘millenials’, arată un studiu întocmit de Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (ICRC) şi prezentat în timpul forumului de la Davos, relatează Agerpres.

Corupţia, şomajul şi sărăcia în creştere sunt în capul listei cu temeri exprimate de cei circa 16.000 de respondenţi selectaţi atât din zone de conflict cât şi din ţări liniştite.

Terorismul şi războaiele au fost de asemenea menţionate de ‘mileniali’ printre principalele lor îngrijorări, în timp ce încălzirea climei ajunge abia pe locul opt în această listă.

Mai mult de jumătate dintre participanţii la sondaj cred că un atac nuclear este probabil în următorul deceniu, iar o treime cred că pe parcursul vieţii lor vor trăi un al treilea război mondial.

Citeste si...
Trump merge mai departe! A început EXPULZĂRILE

Sondajul a evidenţiat şi atitudini contradictorii faţă de conflictele armate. Astfel, deşi cei mai mulţi dintre tineri acceptă standardele actuale ce previn crimele de război, o parte semnificativă sunt dispuşi să tolereze metode interzise, precum tortura.

„Sondajul a arătat de asemenea cât de mult sunt legate între ele multe temeri complexe pe care le au tinerii. Astăzi noi întrebăm: Ce fel de om doreşti să fii? Nu mai întrebăm «cum ar trebui să se comporte oamenii»”, remarcă preşedintele CICR, Peter Maurer, apreciind că generaţia milenialilor va avea un rol esenţial în abordarea acestor chestiuni.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.