Nu le mai arunca! Mai bine beneficiază de minunile pe care ţi le poate oferi

banana

Daca pana acum obisnuiai sa arunci cojile de banana, ar fi bine sa te razgandesti. Iata la ce le poti folosi.

Hranesc plantele – Cojile de banana sunt bogate in calciu si magneziu si, astfel, florile iti vor “multumi” ca le hranesti. Tine in vasul cu apa pentru flori o coaja de banana (proportia o coaja de banana la 5 parti de apa). Apoi, uda florile lichidul rezultat. Coaja de banana mai poate fi folosita si pentru a da lustru frunzelor plantelor.

Usureaza senzatia de mancarime – Daca te-a piscat tantarul sau daca ti-a aparut vreo iritatie, freaca usor zona afectata cu coaja de banana. Rana se va vindeca mai repede si iti va usura senzatia de mancarime.

Luciu pentru obiectele din piele si lemn – Daca vrei sa dai un lustru nou hainelor din piele si mobilei din lemn, freaca-le usor cu interiorul cojii de banana, apoi sterge cu o carpa moale si curata.

Ajuta la negi – Pune o bucata din coaja de banana pe neg peste noapte. Repeta tratamentul timp de o saptamana si potasiul din coaja de banana te va ajuta sa scapi de negi si sa previi reaparitia lor.

Trateaza acneea – Freaca usor zona afectata cu coaja de la o banana foarte coapta timp de 10 minute. Lasa cat mai mult timp pe faza reziduurile, pana cand te speli pe fata inainte de a merge la culcare. Repeta procedeul zilnic, pana cand acneeea dispare.

Lustruieste argintaria – Amesteca la blender o coaja de banana cu apa si foloseste pasta la curatarea argintariei.

Atrag fluturii si pasarile – Pune coji de banana foarte coapta pe o platforma inalta, iar dulceata din ele va atrage fluturii si pasarile. Atentie, totusi, albinele si viespile, vor fi si ele “curioase”.

Albesc dintii – De fiecare data cand te speli pe dinti, freaca usor pe dinti, timp de doua minute, coaja de banana. In acest fel, smaltul dintilor va fi “tratat” cu magneziu, mangan si potasiu.

Ingrasamant natural – Cojile de banana se descompun foarte repede si devin un ingrasamant natural ideal pentru sol. Rosiile atrag foarte repede nutrientii din banana.

 

 

Citeste si...
Scrisoarea incredibila primita de Tudor Chirila de la o admiratoare