Scriitorul Stelian Tănase spune că multiplele arestări și percheziții din ultima perioadă par să fie ingredientele unei răfuieli între „ganguri politico-financiare, care au dat în clocot la finalul ultimului mandat prezidențial al lui Traian Băsescu.

stelian-tanase-dc

„Trebuie să spun că nu prea înțeleg povestea cu arestările, chemările la DNA, cu mascații și perchezițiile. Care e modelul? Cine a scris scenariul? La Cotroceni, la DNA, la Palatul Victoria, în Kiseleff?”, scrie Stelian Tănase pe blogul său.

Scriitorul apreciază că tabloul actual se aseamănă cu atmosfera din anii ’30 în orașul american Chicago.

„Dacă asemuim acest episod cu Bucureștiul de azi, înseamnă că gangurile politico-financiare autohtone au dat în clocot la sfirșitul domniei lui Băsescu. Își reglează conturile pentru că la prezidențiale nu se știe cîștigă și cine înșfacă potul cel mare. Răfuiala se petrece înăuntrul partidelor, dar și între partide. Aici operează gangurile, clanurile, familiile, rețelele, grupurile de interese. Intersectarea dintre 1/ zona politică 2/ cea a afacerilor si 3/ zona interlopă se vede cu ochiul liber și nervozitatea e maximă. Și DNA vrea să dovedească ceva (marele actor al acestei piese din repertoriul clasic ) – anume, că are situația sub control și face jocurile”, mai spune Stelian Tănase.

Șeful TVR invocă un alt posibil scenariu, pe care i l-a expus o cunoștință, conform căruia „dinozaurul” Traian Băsescu lovește cu coada în mari nume din toate partidele înainte de a se retrage pe scena istoriei.

„Ce alt model ar putea urma acest scenariu cu mascați, arestări, percheziții și declarații sforăitoare? Să fie “Noaptea cutițelor lungi”? – adică o răfuială între rivali din zona puterii? Cineva își simte amenințată supremația și trimite un avertisment dur ? Adică, dacă mai complotezi – pușcăria te mănîncă? Poate fi oprită ascensiunea lui Arturo Ui!? Așa vi se pare că suna asta? Sau e vorba de scenariul “Marea teroare” – Moscova 1934-38, cînd Stalin a decimat vechea gardă bolșevică, batrinii partidului,  și a făcut loc tinerei generații de activiști ? Ăsta să fie scenariul după care se joacă?”, mai scrie Stelian Tănase.

Citeste si...  Vi-l puteţi imagina pe Dorian Popa firav?!