DINAMO. Campanie masivă de transferuri a avut trupa din ”Ștefan cel Mare” în această iarnă, odată cu venirea lui Daniel Stanciu la cîrma clubului. De altfel, fostul boss de la Târgu Mureș a fost artizanul sosirilor în masă la Dinamo, între fotbaliști aflîndu-se și Gicu Grozav. Atacantul a fost cel mai greu de adus! Problemele contractuale cu Terek Groznîi au întîrziat foarte mult sosirea lui Grozav în ”Groapă”. Dar ambiția lui Daniel Stanciu a învins! Și Steaua îl dorise pe atacant.

becali

De după gratiile de la Poarta Albă, Gigi Becali a dat OK-ul, atunci cînd a fost informat de oameni lui de la Steaua că Gicu Grozav a devenit o țintă. Se petrecea vara trecută, înaintea starului campionatului. Numai că oficialii de la Terek nici nu au vrut să audă. Două luni mai tîrziu, ofertele roiau în jurul lui Keșeru, iar un transfer pe bani mulți i-a surîs lui Gigi Becali. Condiții în care Steaua avea nevoie de un înlocuitor. Primul pe listă a fost Bokila, dar cum tratativele au fost sortite rapid eșecului, atenția s-a îndreptat, încă o dată, către Gicu Grozav. Negocierile au fost dure, iar în final, Becali nu a putut să-l înregimenteze pe atacant.

DINAMO. Dorit de mai multe echipe!

Gicu Grozav avea să ajungă, pînă la urmă, în Liga 1. Nu la Steaua, ci la Dinamo! Cum? La clubul din ”Ștefan cel Mare” s-au făcut mutări importante, în iarnă, la nivel înalt. Daniel Stanciu, manager general, Mihai Teja, antrenor. Între jucătorii de pe lista noului șef din ”Groapă”, Gicu Grozav. Imediat au demarat tratativele. De durată, deoarece Dinamo nu era dispusă să dea bani pe jucător. Stanciu și-a întins antenele și, la începutul lui februarie, avea să anunțe lovitura: ”l-am transferat pe Grozav!” Fotbalistul, care primise acordul să se antreneze cu Dinamo, a semnat contractul de împrumut pînă la vară și a plecat în cel de-al doilea cantonament al ”cîinilor”, din Spania. ”A fost ambiția mea să fac acest transfer și l-am făcut! L-au dorit mai multe echipe în iarnă. Da, și Steaua, dar nu în iarnă, mai devreme”, a dezvăluit Daniel Stanciu.

Vîndut cu 2,4 milioane de euro!

Gicu Grozan a avut evoluții foarte bune la Petrolul Ploiești, de unde a făcut pasul la naționala condusă pe atunci de Victor Pițurcă. Cum era de așteptat, au apărut și ofertele pentru fortalist, iar Terek Groznîi a fost cîștigătoarea, achiziționîndu-l. Grozav a fost transferat în vara anului 2013 pentru suma de 2,4 milioane de euro. El a semnat cu formația din Cecenia un contract pînă în 2016. Din nefericire, atacantul nu s-a acomodat acolo, unde a evoluat în doar 10 meciuri, și nici în acelea titular. Eroul de la Istanbul, din 2012, cînd România învingea Turcia prin golul său, nu a mai vrut să audă de Terek și s-a întors în țară. Stanciu avea să-i ofere, acum, o nouă șansă fotbalistului care, după ce a părăsit echipa cecenă, deși se afla sub contract, putea fi suspendat de FIFA, la sesizarea lui Terek, club care voia să-și recupereze banii.  “Nu a jucat mult timp, nu e la capacitate maximă nici cu pregătirea fizică, dar are calități, astea nu se uită. Puțină răbdare”, a conchis Stanciu.

Citeste si...  Decizia lui Gigi Becali legată de revederea cu familia