Un ofițer SRI a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus. Directorul Serviciul Român de Informații Eduard Hellvig a dispus înființarea unei comisii la nivelul Serviciului care va monitoriza permanent implementarea tuturor măsurilor necesare pentru limitarea răspândirii noului virus.

„În data de 10 martie 2020, un ofițer din cadrul Serviciului Român de Informații a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus (COVID-19). Direcția de Sănătate Publică București, împreună cu Direcția Medicală din SRI, au desfășurat o anchetă epidemiologică pentru identificarea și izolarea tuturor persoanelor cu care acesta a intrat în contact. În prezent, situația este sub control și au fost luate deja toate măsurile prevăzute în astfel de cazuri”, transmit reprezentanții SRI, într-un comunicat de presă, publicat pe site-ul instituției.

Citeste si...  Iată ce schemă de tratament a COVID-19 se folosește în Timişoara, unde există număr record de vindecări

Directorul SRI a dispus înființarea unei comisii la nivelul Serviciului care va monitoriza permanent implementarea tuturor măsurilor necesare pentru limitarea răspândirii noului virus de către persoanele care au fost în contact cu pacientul confirmat cu coronavirus.

Numărul cazurilor la nivel național a ajuns la 44, potrivit reprezentanților Grupului de Comunicare Strategică (CGS) privind situația COVID-19 în țara noastră. Doar în cursul zilei de miercuri, până la momentul transmiterii acestei știri, au fost confirmate 15 noi cazuri de infecție cu noul coronavirus.