Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că la nivelul Spitalul Universitar de Urgență din București 27 de persoane sunt confirmate pozitiv de infectare cu noul COVID-19. De asemenea, s-a constat și faptul că persoane ale căror teste inițiale au ieșit negative, au fost diagnosticate la următoare testare drept pozitive.

Spitalul Universitar, suub coronavirus! 17 cadre medicale și 10 pacienti, infectați

„Potrivit raportării managerului a Spitalulul Universitar de Urgență București au fost confirmate pozitiv la testul pentru noul coronavirus (COVID-19) 27 de persoane, din care 17 cadre medicale și 10 pacienți.

De la nivelul SUUB s-au prelevat în total aproximativ 500 de probe biologice, iar pentru o parte dintre acestea (20%) se așteaptă rezultate.

Testarea a fost declanșată în 22 martie, la nivelul personalului medical și a pacienților, observându-se o creștere în dinamică a rezultatelor pozitive pentru aceste categorii din SUUB.

Citeste si...  Dancila zice ca vrea sanatate, ca de putere nu duce lipsa

Primul rând de teste negativ, al doilea – pozitiv
Odată cu creșterea numărului de cazuri pozitive a fost constatată o creștere semnificativă a cazurilor cu rezultat incert, precum și a apariția unor rezultate pozitive la testul pentru noul coronavirus la pacienți și personal medical în cazul cărora rezultatul inițial a fost negativ.

Urmare a solicitării managerului SUUB, care a remarcat prin testare evoluția epidemiologică, DSPMB a demarat o anchetă epidemiologică extinsă.

În urma anchetei s-au convenit măsuri urgente propuse de către spital și avizate de DSPMB cu aplicare imediată, pentru a preveni răspândirea virusului. Cei 10 pacienți au fost transferați, conform protocolului, către spitalele din Capitală care gestionează pacienți infectați cu noul coronavirus (COVID-19)”, informează GCS.