Spitalul de Îngrijri Paliative Ilișești din județul Suceava a intrat în carantină, după ce majoritatea pacienților și mai multe cadre medicale au fost depistați pozitiv cu noul coronavirus.

„Au fost mai multe cadre medicale și pacienți depistați pozitiv și s-a luat decizia carantinării. O parte din personalul medical depistat pozitiv, care este asimptomatic, va rămâne în spital și va avea grijă de pacienți”, a declarat, pentru MEDIAFAX, directorul DSP Suceava, Manuela Trifan.

Spital de îngrijiri paliative, bagat în carantină medicii sa inbolnavit 41 de pacienți aflați în spital, 31 sunt pozitivi, iar din cei 52 de angajați ai spitalului, 28 sunt pozitivi.

Potrivit directorului DSP Suceava, atât pacienții, cât și cadrele medicale sunt fie asimptomatici, fie au forme ușoare de boală.

Citeste si...  Vezi ce părere are șeful echipei medicale a FIFA despre reluarea antrenamentelor

În spital au rămas 28 de angajați care se vor ocupa, în continuare, de îngrijirea pacienților.

„Am considerat că aceasta este cea mai bună soluție atât din punct de vedere epidemiologic, cât și pentru familiile personalului medical depistat pozitiv. Deschiderea a venit și din partea lor să se procedeze așa”, a mai spus Manuela Trifan.