Procurorii susţin că nu sunt suficiente dovezi şi au clasat dosarul privind-o pe Bombonica Dragnea

 dragnea

Bombonica Dragnea, soţia vicepremierul Liviu Dragnea, a scăpat de dosarul în care era cercetată pentru evaziune fiscală. Magistraţii Parchetului General susţin că nu există suficiente probe care să confirme vinovăţia acesteia. În 2011, ANAF sesiza procurorii în legătură cu un presupus prejudiciu de 7,5 milioane euro.

Procurorii au investigat afacerile dubioase ale soţiei vicepremierului, Bombonica Dragnea. Ancheta a fost deschisă în această primăvară, scrie Evenimentul Zilei, când Fiscul a fost sesizat cu privire la evaziunea fiscală de la Hotelul Turris, din Turnu Măgurele, controlat de Bombonica Dragnea. Prejudiciul se ridică, potrivit procurorilor, la 31,2 milioane de lei. â

Afacerile din Turnu Măgurele ale familiei secretarului general al PSD, Liviu Dragnea, sunt cercetate de procurori. Principala acuzaţie adusă societăţii conduse de soţia lui Liviu Dragnea, Bombonica, cea care controlează Hotelul Turris de trei stele din oraş, este neplata impozitului pe profit şi a penalităţilor aferente, în valoare de 31,2 milioane de lei.

Problemele au început în ianuarie 2009, când Adunarea Generală a Acţionarilor a Hotelului Turris a decis transferul către Bombonica Dragnea al clădirii hotelului şi al terenului aferent pentru suma infimă de 214.320 de lei. Potrivit EVZ, inspectorii fiscali au atras atunci atenţia că valoarea întregului complex este de peste 110 milioane de lei. Mai mult, procedura prin care Bombonica Dragnea a intrat în posesia clădirii nu ar fi fost cea corectă, scrie Evenimentului Zilei. Clădirea nu îi putea fi restituită Bombonicăi pentru că ea pur şi simplu nu deţinuse anterior hotelul, ci a devenit acţionar prin cumpărare de acţiuni. Bombonica Dragnea are acum 98,62% din acţiuni.

Încă din noiembrie anul trecut, Direcţia Generală a Finanţelor Publice Teleorman a somat societatea să-şi achite datoriile la stat. La începutul acestui an, Fiscul a trecut la executare silită.

Bombonica Dragnea a contestat deciziile la instanţele din Teleorman, iar judecătorii locali au oprit executarea. Partea acuzată susţine că la mijloc este o eroare a inspectorilor fiscali şi că nu ar trebui să plătească acest impozit uriaş.

Bombonica Dragnea deţine 98,62% din acţiunile la SC Hotel Turris SA. Firma a intrat în atenţia Fiscului după ce a făcut afaceri dubioase direct cu familia Dragnea, pentru a mări nejustificat cheltuielile firmei, scrie evz.ro.

Direcţia Generală a Finanţelor Publice Teleorman a emis, în noiembrie 2011, o decizie de impunere pe numele societăţii Hotel Turris, în valoare de 31, 2 milioane de lei, aproximativ 7,5 milioane de euro. Suma reprezentă impozitul pe profit care nu a fost plătit – 17,6 milioane de lei şi 13,6 milioane de lei alte accesorii aferente impozitului.

În luna ianuarie 2012, Fiscul a trecut la executare silită, a luat toţi banii societăţii găsiţi în conturi, apoi le-au blocat. Hotel Turris a contestat deciziile la instanţele din Teleorman, iar judecătorii locali au oprit executarea silită demarată de Fisc. Firma a contestat, fără succes, şi la Curtea de Apel Bucureşti raportul ANAF şi susţine că la mijloc este o eroare a inspectorilor şi că nu ar trebui să plătească acest impozit uriaş, deoarece nu au avut profit din restituirea de capital.

 

 

Citeste si...  Singur Cook încheie primul sezon cu masa de Crăciun