Ministrul Sănătății Sorina Pintea a relatat, miercuri, motivele care au stat la baza eliberării parafei DSP pentru falsul medic italian. Potrivit ministrului, funcționara a justificat că a dat parafa „din milă”, conform Mediafax. Matteo Politi a fost prins astăzi în timp ce încerca să fugă din țară.

Sorina Pintea, ministrul Sănătăţiia relatat, într-o intervenție la Europa FM: „Știți care a fost replica funcționarei de la DSP când a fost întrebată de ce a făcut acest lucru? Din milă – așa a răspuns! N-am înțeles de cine i-a fost milă și cine i-a indus această milă. Vreau mai întâi să văd documentele, să văd dacă efectiv a intrat în sala de operație, dar există mărturii că a făcut-o. Poate era un talent nativ…”.

Citeste si...  Sorina Pintea confirmă că, in România, s-ar putea legaliza canabisul medicinal

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) anunţă că parafa chirurgului fals italian a fost eliberată în data de 23 martie 2018 de Biroul de Informatică şi Biostatistică Medicala, precizând că a fost demarată o anchetă internă privin verificarea modului în care a fost eliberată.

Sursa citată mai arată că funcţionarul public menționat a fost mutat disciplinar, urmând ca până la finalizarea cercetării să-și desf̆ășoare activitatea î̂n cadrul altui compartiment.

Matteo Politi, acuzat că a operat în mai multe clinici private din București, deşi avea doar opt clase, a fost prins, miercuri, de polițiștii de frontieră de la Curtici, județul Arad, în timp ce încerca să fugă din țară.