Sorina Pintea este la această oră în fața judecătorului. Procurorii cer arestarea ei pentru 30 de zile. Acuzaţiile sunt deosebit de grave. Procurorii susțin că fostul ministru a luat 10.000 de euro și 120.000 lei mită, printr-un intermediar, pentru un contract.

Tribunalul București a hotărât ca Sorina Pintea să fie arestată preventiv pentru 30 de zile.

”Inculpata Pintea Sorina ar fi primit, printr-un intermediar, de la reprezentanții unei societăți comerciale, în două tranșe, sumele de 10.000 de euro și 120.000 lei, care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentând un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziție publică ce avea ca obiect „proiectarea și executarea lucrărilor de amenajare bloc operator-sală chirurgie cardiovasculară și toracică și spații adiacente”, încheiat în anul 2019 de unitatea spitalicească cu societatea comercială”, se arată într-un comunicat DNA.

Citeste si...
Vezi ce a făcut Sorina Pintea după ce a fost ţinta acuzaţiilor lui Iohannis

Flagrantul pus la cale de procurorii DNA a fost făcut la un intermediar echipat cu tehnică de înregistrare. Denunțătorul a fost el însuși subiectul unui flagrant, în ziua de joi. Atunci când a fost prins în flagrant, el a spus că banii descoperiți asupra lui erau pentru cineva mai sus. Vineri, el a mers în biroul Sorinei Pintea din Spitalul din Baia Mare, ar fi stat de vorbă cu ea cu privire la niște contracte din perioada în care aceasta era ministru al Sănătății, nu managerul unității medicale, iar la plecare a lăsat o pungă de cadou în spiritul zilei de 1 martie.

Sorina Pintea