Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat jurnalistilor ca nu il cunoaste pe Dan Condrea, ci pe tatal acestuia, care era farmacist sef la Spitalul Universitar.

Sorin Oprescu a declarat acest lucru după ce în presa au apărut informații ca firma Hexi Pharma si-a inceput activitatea in anul 1994 (la acea vreme se numea Universitar Farma), intr-un spatiu primit gratuit in incinta farmaciei Spitalului Universitar. Principalul obiect de activitate al firmei era comercializarea produselor farmaceutice si medicamente. La acea vreme, Sorin Oprescu era directorul Spitalului Universitar.

Contractul cu Universitar Farma (actuala HexiPharma) a fost semnat, in 1994, pe de o parte de Sorin Oprescu, director la acea vreme al Spitalului Universitar, si pe de alta parte de Ion Mateescu si Virgil Condrea, director, respectiv sef de productie al Universitar Farma.
Fostul primar a fost întrebat și dacă s-ar interna intr-un spital unde au fost gasiti dezinfectanti diluati. Oprescu a spus: „Da, pentru ca lucrez intr-o sectie de chirurgie, vad si eu care este starea in sectie, care este starea in spital. (…) Este exagerata chestiunea cu infectii care provoaca moartea oamenilor. Nu peste tot. Din ce cauza, cum, concentratie, contracte sunt departe de lucrurile astea, tocmai pentru faptul ca nu am fost in ultimii sapte ani si jumatate in miezul sistemului, dar asta nu a inseamna ca nu am avut grija de spitalele pe care le-am avut in custodie.”

Citeste si...  Utilajele de deszăpezire intervin în Bucureşti. Sorin Oprescu verifică activitatea acestora