Un cunoscut solist de operă din trupa Teatrului de Stat din Nürnberg a ajuns miercuri în faţa instanţei fiind pus sub acuzare pentru că a violat şi a agresat sexual mai multe eleve pe o perioadă cuprinsă între 2015 şi 2018, a anunţat DPA.

Solist de operă, în vârstă de 51 de ani, este acuzat că a profitat de poziţia pe care o avea faţă de adolescentele care se pregăteau cu el pentru studii de specialitate. Procurorul a formulat acuzaţii pentru patru cazuri de viol şi două cazuri de constrângere şi agresiune sexuală.

Cântăreţul a apărut miercuri în faţa unei instanţe din districtul Nürnberg-Fürth. În prima fază a procesului, inculpatul a refuzat să depună mărturie, iar numele său nu a fost dat publicităţii.

Citeste si...  Dan Barna, solidar cu șeful statului după amenda venită de la CNCD

Rechizitoriul arată că, în 2013, muzicianul a forţat mai multe tinere să întreţină relaţii sexuale cu el în apartamentul pe care îl deţine împreună cu soţia. Una dintre victime susţine că a fost violată de cântăreţ în acelaşi an în propria ei casă.

Alte acuzaţii, care privesc fapte care au avut loc între 2015 şi 2018, îi reproşează tenorului faptul că a sărutat cu forţa mai multe tinere sub pretextul că le va îmbunătăţi tehnica de respiraţie.

În procesul intentat muzicianului sunt programate nouă apariţii în faţa instanţei, până pe 19 noiembrie.