40 de tone de carne de pasăre au fost fost confiscate de poliţiştii de investigare a criminalității economice ai Poliţiei Române. Aceștia au suspiciuni că respectiva carne ar fi alterată.perchezitii_1_74012600

„La data 26 februarie a.c., poliţiştii Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, cu sprijinul inspectorilor sanitar-veterinari, au ridicat în vederea confiscării aproape 40 de tone de carne, bănuită a fi alterată”, se arată într-un comunicat al IGPR.

Carnea a fost descoperită după ce poliţiştii au efectuat un control la o societate comercială din Bucureşti care avea ca obiect principal de activitate comercializarea produselor cerealiere. Totuși, firma deţinea carne de pasăre, într-un depozit din Popești Leordeni.
La verificări, s-au găsit 22 de tone de carne care avea termenul de valabilitate depăşit.

Citeste si...  Iată programul, pe ore, al Papei Francisc în România

La un alt control, de data acesta efectuat în trafic, polițiștii au mai găsit încă 2,5 tone de carne cu termenul expirat din noiembrie. Aceștia au oprit în trafic, pentru control, o autoutilitară cu care ar fi fost expediate către un agent economic din Iaşi. Mai mult, se pare că proprietarul mărfii ar fi prezentat societății depozitare declarații de conformitate falsificate.
Toată carenea a fost confiscată pentru a fi distrusă.
Polițiștii au mai ridicat încă 15 tone de carne, cu termenul de valabiliate neexpirat, pentru a fi expertizate de specialiștii Autorității Naționale Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor.