Traficanţii de minore din Bacău au fost condamnaţi

12-monica-columbeanu_c4634f6652

Magistraţii din Bacău au condamnat, ieri, doi bărbaţi în dosarul în care Dinu Damaschin era şi el acuzat de trafic de minore, printre care s-ar fi numărat şi Monica Gabor, fosta soţie a lui Irinel Columbeanu.

Chiar dacă Moni nu a recunoscut niciodată că ar fi fost obligată să se prostitueze, detaliile au ieşit la iveală la începutul anului 2012, din rechizitoriul întocmit de procurori. Astfel, potrivit anchetatorilor, Dinu Damaschin era liderul unei reţele de prostituţie din care făceau parte şi minore, care acţiona în imobile închiriate în centrul Bucureştiului.

Alături de Damaschin, au mai fost arestaţi Eugen Mereuţă şi Claudiu Ciucă. Aceştia au fost acuzaţi că racolau fete din familii sărace, cărora le promiteau o carieră în modelling sau în televiziune, apoi le obligau să se prostitueze.

Printre victimele sale s-ar fi numărat chiar şi Monica Gabor. De altfel, chiar fostul ei soţ, Irinel Columbeanu, este citat în rechizitoriu.

“Faţă de aceste împrejurări povestite de Monica nu am întrerupt căsătoria pentru că mi-am dat seama că ea a fost o victimă a lui Dinu Damaschin şi am sfătuit-o să spună ce s-a întâmplat. Aceasta a spus că îi era teamă şi ruşine să se ducă la poliţie, pentru că agresorul avea un anturaj violent”, a declarat Irinel procurorilor.

Procesul a fost finalizat ieri, iar magistraţii l-au condamnat pe Mereuţă la 10 ani de închisoare, iar pe Ciucă, la 3 ani de închisoare cu executare. Dinu Damaschin, considerat capul reţelei, a murit în februarie 2012, în sala de judecată.

 

 

Citeste si...  Ce varsta crezi ca au aceste fete?